eSports & Games

Newzoo: Στο $1,384 δισ. τα έσοδα των eSports το 2022

Newzoo: Στο $1,384 δισ. τα έσοδα των eSports το 2022

Διαρκής ανάπτυξη τουλάχιστον ως το 2025.

H Newzoo δημοσίευσε το Global Esports & Live Streaming Market Report της για το 2022, όπου προβλέπεται ότι τα έσοδα του κλάδου των eSports το τρέχον έτος θα ανέλθουν στο ποσό των $1,384 δισ. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 21,8% από έτος σε έτος, όταν το σχετικό ποσό έφτασε τo $1,136 δισ. Πηγαίνοντας πίσω ακόμα ένα έτος, βλέπουμε ότι το 2020 τα κέρδη του τομέα των esports ήταν $996 εκ. Με βάση τα παραπάνω είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρό, ότι την εποχή της πανδημίας ο συγκεκριμένος κλάδος ευνοήθηκε, καταγράφοντας σημαντική αύξηση, ακολουθώντας τις τάσεις τις εποχής που θέλουν όλο και περισσότερο κόσμο να ασχολείται με το gaming γενικότερα.

Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια μελέτη, το 2022 ένα μεγάλο ποσοστό των κερδών όσων ασχολούνται με τα eSports θα προέλθει από χορηγίες. Εκτιμάται πως το νούμερο αυτό θα αντιστοιχεί στο 60% του προβλεπόμενου που προαναφέρθηκε, δηλαδή θα είναι περίπου $837 εκ. Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας προδιαγράφεται το μέλλον, καθώς η πρόβλεψη των εσόδων για τον κλάδο των eSports το 2025 ανέρχεται στα $1,866 δισ. κάτι που μεταφράζεται σε ετήσια ανάπτυξη 13,4% την περίοδο 2020 έως 2025.

Το έγγραφο περιλαμβάνει και στοιχεία που αφορούν το δημογραφικό κομμάτι των fans το 2021. Μια αρκετά μεγάλη μερίδα όσων ασχολήθηκαν με τα eSports το έτος που προηγήθηκε ήταν άνδρες και μάλιστα νεαρής ηλικίας, δίχως να μπορεί κανείς να παραβλέψει τη δυναμική των γυναικών, που απαρτίζουν το 34% του συνόλου. Το 24% προέρχεται από τις ηλικίες 21 έως 65, ενώ το υπόλοιπο 10% από την ηλικιακή ομάδα 10 έως 20.

Με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, αναμένεται ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να γεμίζουν ξανά τα στάδια όπου πραγματοποιούνται τα μεγάλα τουρνουά. Βεβαίως, όλη την περίοδο που προηγήθηκε, το κενό κάλυψαν επάξια, με ζωντανές μεταδόσεις, οι δημοφιλείς πλατφόρμες streaming, όπως το Twitch και το YouTube. Ειδικά η δημοφιλία της πρώτης αυξάνεται διαρκώς, κάτι που λειτουργεί θετικά τόσο για όσους εμπλέκονται ενεργά με τα eSports, όσο και για όσους απλά παρακολουθούν.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0