eSports & Games

Xbox Series και Elden Ring κατέκτησαν το κοινό της Μ. Βρετανίας τον Μάρτιο

Xbox Series και Elden Ring κατέκτησαν το κοινό της Μ. Βρετανίας τον Μάρτιο

Παρά την αύξηση του στοκ για το PS5.

Η Μ. Βρετανία είναι η μεγαλύτερη αγορά για τα video games στην Ευρώπη και η πορεία των πωλήσεων σε αυτή αντικατοπτρίζει τις τάσεις που επικρατούν στη Γηραιά Ήπειρο γενικότερα. Τον Μάρτιο του 2022 στη Μ. Βρετανία πουλήθηκαν περισσότερες από 112.000 κονσόλες για video games, κοντά στα 2,8 εκ. παιχνίδια και πάνω από 700.000 περιφερειακά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα η GfK και η GSD.

Οι 112.000 κονσόλες αντιπροσωπεύουν αύξηση της τάξης του 21% σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Όμως από έτος σε έτος ο αριθμός είναι μειωμένος κατά 46%, λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται στα συστήματα νέας γενιάς PlayStation και Xbox. Οι πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S κατέγραψαν την μεγαλύτερη αύξηση με άνοδο 61% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο και βρέθηκαν στην κορυφή των charts του hardware. Στη δεύτερη θέση το Nintendo Switch, παρά την πτώση κατά 21% από μήνα σε μήνα και τρίτο το PS5 που όμως τα αποθέματά του ανέβηκαν κατά 45% σε σχέση με έναν μήνα πριν.

Τα 2,77 εκ. αντίτυπα video games που πουλήθηκαν δείχνουν μικρή αύξηση, της τάξης του 0,6% συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2021. Οι αγορές σε ψηφιακή μορφή αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία, με 1,94 εκ. αντίτυπα, περισσότερα κατά 9,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021. Από την άλλη πουλήθηκαν 835.000 κόπιες video games σε φυσική μορφή, αριθμός μειωμένος κατά 15,5% από έτος σε έτος.

Στην πρώτη θέση των σχετικών charts, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, βρέθηκε το Elden Ring, χάρη στις πωλήσεις που πραγματοποίησε μέσω Steam, Xbox Live και PSN. Ένα σκαλί παρακάτω το Gran Turismo 7 που ήταν ο τίτλος με τις περισσότερες πωλήσεις μέσω των φυσικών καταστημάτων. Επιπλέον το 73% των αγοραστών προτίμησαν την έκδοση για PS5 και οι υπόλοιποι εκείνη για το PS4. Τρίτο το Grand Theft Auto V, που το λανσάρισμά του για PS5, Xbox Series X και Xbox Series S οδήγησε σε κατά 45% άνοδο των πωλήσεών του. Το 37% των καταναλωτών προτίμησε την έκδοση για PS5 και το 28% εκείνη για Xbox Series S και Xbox Series X.

Η άνοδος στις πωλήσεις των συστημάτων Xbox παρέσυρε και τα περιφερειακά. Κορυφαίο σε προτιμήσεις ήταν το Carbon Black Xbox Wireless Controller, που ανέβηκε 15 θέσεις από μήνα σε μήνα. Ακολούθησε το αντίστοιχο σε χρωματισμό Robot White και τρίτο ήταν το DualSense Controller του PS5. Συνολικά, η αγορά των περιφερειακών τον Μάρτιο κατέγραψε αύξηση 6% από μήνα σε μήνα, αλλά πτώση 29% από έτος σε έτος.

Το top 10 των video games στη Μ. Βρετανία των Μάρτιο διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Elden Ring (Bandai Namco)    

2. Gran Turismo 7 (Sony)

3. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)

4. FIFA 22 (EA)

5. WWE 2K22 (2K Games)

6. Tiny Tina's Wonderlands (2K Games)

7. Grand Theft Auto Online (Rockstar)

8 Pokémon Legends: Arceus (Nintendo)*

9. Horizon Forbidden West (Sony)

10. Kirby and the Forgotten Kingdom (Nintendo)*

*Δίχως στοιχεία πωλήσεων ψηφιακών αντιτύπων

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0