eSports & Games

Η Sony αναδιάρθρωσε την υπηρεσία PlayStation Plus και προσθέτει εκατοντάδες τίτλους

Η Sony αναδιάρθρωσε την υπηρεσία PlayStation Plus και προσθέτει εκατοντάδες τίτλους

Νέα εποχή με τρία διαφορετικά πακέτα.

H Sony ανακοίνωσε τη συγχώνευση των συνδρομητικών υπηρεσιών PlayStation Plus και PlayStation Now σε μία νέα, που θα αποτελείται από τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Η νέα υπηρεσία θα διατηρήσει το όνομα PlayStation Plus και θα λανσαριστεί τον Ιούνιο, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά.

Η πρώτη κατηγορία είναι η PS Plus Essentials, που ουσιαστικά είναι η ίδια με το σημερινό PS Plus. Θα προσφέρει δύο δωρεάν παιχνίδια ανά μήνα, πρόσβαση σε υπηρεσίες online multiplayer, αποκλειστικές προσφορές για αγορές παιχνιδιών και αποθήκευση στο cloud. Θα στοιχίζει €8,99 ανά μήνα/ €24,99 ανά τρίμηνο/ €59,99 ανά έτος.

Η επόμενη κατηγορία είναι η PS Plus Extra που προσφέρει όλα τα παραπάνω, συν μια συλλογή από 400 τίτλους τους οποίους θα έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε και να παίξετε σε PS4 και PS5. Μεταξύ άλλων, στη σχετική λίστα θα υπάρχουν τα: Spider-Man, Spider-Man: Miles Morales, God of War, Returnal, Mortal Kombat 11 και Death Stranding. Όσο περνάει ο καιρός, ο κατάλογος αυτός θα ανανεώνεται, τόσο με παιχνίδια της Sony, όσο και άλλων developers. Η τιμή του PS Plus Extra θα είναι €13,99 ανά μήνα/ €39,99 ανά τρίμηνο/ €99,99 ανά έτος.

Η PS Plus Premium είναι η τρίτη κατηγορία, που εκτός όλων όσων προαναφέρθηκαν, περιλαμβάνει κλασσικά παιχνίδια των PS1, PS2 και PSP (που θα μπορείτε να κατεβάσετε ή να κάνετε stream), τη δυνατότητα δοκιμής επιλεγμένων τίτλων και streaming παιχνιδιών των PS3 και PS4. Το ποσό που θα απαιτεί είναι €16,99 ανά μήνα/ €49,99 ανά τρίμηνο/ €119,99 ανά έτος.

Σε χώρες όπως η Ελλάδα που δεν υποστηρίζονται οι υπηρεσίες streaming του PlayStation, το πακέτο PS Plus Premium θα αντικατασταθεί από το PS Plus Deluxe. Το τελευταίο, απλά δεν θα περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει να κάνει με game streaming. Η τιμή του θα είναι διαφορετική για κάθε αγορά που θα γίνει διαθέσιμο.

Σε αντίθεση με την πολιτική της Microsoft για το Xbox Game Pass, ο CEO της PlayStation, Jim Ryna, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε την προσθήκη παιχνιδιών της Sony στο νέο PlayStation Plus από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας τους. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση δεν είναι βέβαιο το αν και πότε θα γίνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την ανάπτυξη.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το PlayStation Plus μετράει περίπου 48 εκατομμύρια συνδρομητές και το PlayStation Now, 2 εκατομμύρια.

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0