eSports & Games

Σχεδόν 2 δισ. ώρες θέασης κατέγραψε το Twitch τον Φεβρουάριο

Σχεδόν 2 δισ. ώρες θέασης κατέγραψε το Twitch τον Φεβρουάριο

Αρκετά πίσω το Facebook Gaming

Το Twitch παραμένει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για όσους αρέσκονται να παρακολουθούν streams που σχετίζονται με video games. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Rainmaker.gg, που συνεργάζεται με το StreamElements, τον Φαβρουάριο του 2022, ο συνολικός αριθμός των ωρών θέασης στην πλατφόρμα ήταν σχεδόν 2 δισ. Για να έχετε μέτρο σύγκρισης, αναφέρουμε ότι  ο αντίστοιχος αριθμός για το Facebook Gaming είναι 497 εκ. ώρες, δηλαδή πάνω από 75% λιγότερες συγκριτικά με το Twitch, ένα ακόμα γεγονός που αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα τις προτιμήσεις των χρηστών.

Όσον αφορά τα πιο δημοφιλή video games στο Twitch τον μήνα που προηγήθηκε, στην πρώτη θέση βρέθηκε το Lost Ark της Amazon Games με 143 εκ. ώρες. Ακολούθησε το League of Legends με 131 εκ. το Grand Theft Auto V με 127 εκ. και στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Valorant με 84 εκ. Αξιοπρόσεκτη ήταν η άνοδος του Counter-Strike: Global Offensive. Μπορεί να μην κατόρθωσε να πλασαριστεί στη λίστα με τα πιο δημοφιλή video games του μήνα, όμως οι ώρες που το κοινό αφιέρωσε για να παρακολουθήσει περιεχόμενο από αυτό αυξήθηκαν σε ποσοστό 72% και ανήλθαν σε 66 εκ.

Κάτι ακόμα αξιοπρόσεκτο, που δεν αποκλείεται να αποκαλύπτει τις τάσεις για το μέλλον, είναι το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά στα χρονικά, μία VTuber, δημιουργός περιεχομένου που χρησιμοποιεί εικονικό avatar, βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων streamers της πλατφόρμας.

Το VTubing είναι ένα format που συνεχίζει να αναπτύσσεται στον χώρο των δημιουργών περιεχομένου, με την Ironmouse να έχει έναν εκπληκτικό μήνα, κατά τον οποίο ξεπέρασε τους 100.000 συνδρομητές", δήλωσε ο chief business officer του StreamElements, Jason Krebs.

Η ανάπτυξη του Twitch αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Η πλατφόρμα παραμένει ο προορισμός που προτιμούν οι διοργανωτές των μεγάλων eSports events και της εβδομάδες που έρχονται θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από τελικές φάσεις, κάτι που σημαίνει πως οι ώρες θέασης θα σημειώσουν γεωμετρική πρόοδο.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0