eSports & Games

Gran Turismo 7 και Elden Ring κέρδισαν το ενδιαφέρον των Βρετανών gamers!

Gran Turismo 7 και Elden Ring κέρδισαν το ενδιαφέρον των Βρετανών gamers!
To Gran Turismo 7 και το Elden Ring έχουν κατορθώσει να κατακτήσουν το κοινό της Μ. Βρετανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία αναλύσεων GSD, το παιχνίδι της Sony παρέμεινε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στην πρώτη θέση των boxed video game charts, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις του μειώθηκαν σε ποσοστό 42% σε σχέση με μία εβδομάδα πριν. Το Elden Ring βρίσκεται ένα σκαλοπάτι παρακάτω, με πτώση 25%, ενώ η κυριότερη κυκλοφορία του περασμένου επταήμερου, το WWE 2K22 ήταν τρίτο, με πτώση κατά 44% στα νούμερα των πωλήσεών του.

Οι εκπτώσεις της Nintendo, ήταν η αιτία της επανόδου στη δεκάδα μιας σειράς από first party τίτλων της. Το Pokémon Brilliant Diamond κέρδισε 21 θέσεις και με άνοδο πωλήσεων σε ποσοστό 564% σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση. Από την άλλη, το Super Mario 3D World + Bowser's Fury προωθήθηκε στην έκτη θέση από την 21η με άνοδο 288% και το Pokémon Shining Pearl είναι στην ένατη θέση. Μικρή έκπληξη αποτελεί η απουσία του Mario Kart 8 Deluxe από τη δεκάδα, έπειτα από αρκετές εβδομάδες, όμως αναμένεται να επανέλθει, μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του Booster Course Pack, μέσω του οποίου προστέθηκαν νέες πίστες.

Από νέες κυκλοφορίες, οι πωλήσεις του Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin το έφεραν στν όγδοη θέση. Το 73% προτίμησε την έκδοση για PS5, το 18% για PS4 και το 9% αυτή για κονσόλες Xbox. Ένα σκαλί πιο κάτω το Five Nights at Freddy's: Security Breach. Το 70% των πωληθέντων αντιτύπων προέρχονται από το PS4 και το υπόλοιπο 30% από το PS5.

Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Μαρτίου 2022, η κατάσταση στα boxed charts έχει ως εξής:

1. Gran Turismo 7

2. Elden Ring

3. WWE 2K22

4. Pokémon Legends: Arceus

5. Pokémon Brilliant Diamond

6. Super Mario 3D World + Bowser's Fury

7. Horizon Forbidden West

8. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

9. Pokémon Brilliant Diamond

10. Five Nights At Freddy's: Security Breach

Λίγο διαφορετική η κατάσταση στον τομέα των ψηφιακών πωλήσεων. Εκεί το Elden Ring παραμένει στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων, παρά την πτώση κατά 43% από εβδομάδα σε εβδομάδα. Δεύτερο σε downloads το WWE 2K22. Ο τίτλος της 2K Games έκανε δυναμική πρεμιέρα και οι ψηφιακές πωλήσεις του ήταν κατά 390% περισσότερες συγκριτικά με εκείνες του WWE 2K20.

Στην τρίτη θέση έπεσε το Gran Turismo 7, με μείωση 70% από εβδομάδα σε εβδομάδα. Τέλος, οι προσφορές της Ubisoft επανέφεραν στη δεκάδα παιχνίδια της σειράς Assassin's Creed. Αναλυτικά:

1. Elden Ring (Bandai Namco)

2. WWE 2K22 (2K Games)

3. Gran Turismo 7 (Sony)

4. FIFA 22 (EA)

5. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)

6. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)

7. Star Wars Battlefront 2 (EA)

8. Call of Duty: Black Ops 2 (Activision Blizzard)

9. Assassin's Creed Valhalla (Ubisoft)

10. Assassin's Creed Odyssey(Ubisoft)

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0