eSports & Games

Αντιμέτωπη με τον νόμο η Take-Two Interactive για τα loot boxes στα παιχνίδια NBA 2K!

Αντιμέτωπη με τον νόμο η Take-Two Interactive για τα loot boxes στα παιχνίδια NBA 2K!

Ζητείται αποζημίωση τουλάχιστον 5 εκατ. δολαρίων!

Σχετικά Άρθρα

Η Take-Two Interactive είναι αντιμέτωπη με μια νέα αγωγή, σχετική με τα loot boxes, που κατακλύζουν τη σειρά παιχνιδιών NBA 2K. Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η αγωγή κατατέθηκε εκ μέρους ενός ανηλίκου και του κηδεμόνα του στο Winnebago Country Circuit Court στον Ιανουάριο και στη συνέχεια πέρασε στη δικαιοδοσία του Northern District Court, της πολιτείας Illinois των ΗΠΑ.

Ο ενάγων αναφέρει ότι τα loot boxes «αποστασιοποιούν ψυχολογικά» τους παίκτες από τις πραγματικές οικονομικές επιπτώσεις τέτοιων αγορών και σημειώνεται πως, σε περιπτώσεις ανηλίκων, πληρώνονται μέσω της πιστωτικής κάρτας των γονιών τους, οι οποίοι τις περισσότερες φορές το ανακαλύπτουν εκ των υστέρων. Προσθέτει ότι τα loot boxes είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για του ανήλικους, που κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στα εικονικά και τα πραγματικά νομίσματα ή ότι σε τέτοιου είδους συναλλαγές, κανείς δεν μπορεί να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Μέσω της αγωγής ζητούνται αποζημιώσεις τουλάχιστο $5 εκ. και καταγγέλλονται οι άδικες, παραπλανητικές και παράνομες πρακτικές της εναγόμενης εταιρείας, που περιλαμβάνουν πρακτικές οι οποίες θεωρούνται τζόγος, απάτη και γενικά είναι βλαπτικές για τους καταναλωτές.


Η διαμάχη για τα loot boxes δεν είναι νέα και βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας εδώ και μια πενταετία. Πρόκειται για αγορές «τυχαίων» αντικειμένων, που πραγματοποιούνται εντός διαφόρων παιχνιδιών, με τις πιθανότητες να αποκτήσει κάποιος κάτι σπάνιο να είναι εξαιρετικά μικρές, οπότε πολλοί επανέρχονται ξανά και ξανά, μήπως και αλλάξει η τύχη τους.

Ιδιαίτερα οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας και του Βελγίου κρατάνε σκληρή στάση απέναντι στα loot boxes, τα οποία έχουν κατατάξει στις μορφές τζόγου και απαιτούν από τις εταιρείες να τα αφαιρέσουν από τα παιχνίδια τους.

Παρόμοιες αγωγές αντιμετωπίζει η Electronic Arts σε Καναδά και Καλιφόρνια για τα loot boxes στους τίτλους της σειράς FIFA, με τους εκεί ενάγοντες να υποστηρίζουν πως η προσθήκη τους σε αθλητικά παιχνίδια, καταπατάει τους νόμους περί τζόγου.

Σύμφωνα με μελέτη της Juniper Research, το 2020 τα κέρδη των εταιρειών από τα loot boxes έφτασαν τα $15 δισ. ενώ ως το 2025 το ποσό θα αυξηθεί στα $20,3 δισ.


Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0