eSports & Games

Αποκαλυπτήρια για τον σχεδιασμό του headset του PlayStation VR2

Αποκαλυπτήρια για τον σχεδιασμό του headset του PlayStation VR2

Σφαιρικής μορφής

Σχετικά Άρθρα

H Sony αποκάλυψε τον σχεδιασμό του VR headset του PlayStation VR2 και παράλληλα δημοσίευσε εικόνες από την τελική μορφή του PlayStation VR2 Sense controller. Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι το σχήμα του PS VR2 headset ακολουθεί εκείνο του PS VR2 Sense controller, έχοντας σφαιρική μορφή. Με τον τρόπο αυτό αναπαρίσταται η οπτική γωνία 360 μοιρών που θα έχουν οι παίκτες όταν εισάγονται σε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός του PS VR2 headset είναι εμπνευσμένος από την εμφάνιση άλλων προϊόντων της οικογένειας του PlayStation 5. Όταν η ομάδα ανάπτυξης δημιουργούσε την κονσόλα νέας γενιάς, είχαν στο μυαλό τους το γεγονός ότι θα ακολουθούσε μια νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας, οπότε υπάρχουν αρκετές ομοιότητες στη μορφή και την αισθητική. Ακόμα, λόγω της συνεχούς επαφής του με το ανθρώπινο σώμα, οι ακμές του PS VR2 headset είναι στρογγυλεμένες, όμως συμβαίνει με το DualSense controller και το Pulse 3D headset.

Στόχος ήταν να καταλήξει το αρμόδιο τμήμα της Sony σε ένα headset που οι χρήστες θα ξεχνούν ότι το φοράνε, γεγονός που θα τους βοηθήσει να βυθίζονται ακόμα περισσότερο στο gameplay. Για τον λόγο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εργονομία και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες δοκιμές για να διασφαλιστεί πως είναι άνετο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της κεφαλής των παικτών. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα βρουν όλοι εξαιρετικά χρήσιμο, είναι η εύκολη προσαρμογή της απόστασης του headset από το πρόσωπο, ενώ η υποδοχή για ακουστικά παραμένει στη θέση της. Σημαντική είναι και η δυνατότητα τροποποίηση της θέση των φακών σε σχέση με τα μάτια των χρηστών, οπότε θα βελτιστοποιείται το πεδίο προβολής. Γενικά, η συσκευή είναι πιο λεπτή συγκριτικά με τον προκάτοχό της, όμως η Sony μπόρεσε να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά, όπως το μοτέρ για την ανάδραση του headset.

Σημαντικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο σύστημα ψύξης. Όπως δήλωσε ο Yujin Morisawa, Senior Art Director της Sony Interactive Entertainment, επιλέχθηκε αυτό να λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο όπως στο PlayStation 5 και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε παρόμοιο σχέδιο για τους αεραγωγούς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι φακοί δεν θα θαμπώνουν κατά τη διάρκεια του gameplay.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το πότε θα λανσαριστεί το PS VR2. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα, θα προσφέρει γραφικά ανάλυσης 4Κ, βελτιωμένη παρακολούθηση όλων των μερών του σώματος των παικτών, τη νέα PlayStation VR2 Sense Technology με χαρακτηριστικά όπως η ανάδραση του headset και τέλος το PS VR2 Sense controller θα δημιουργεί την αίσθηση ότι κάποιος βρίσκεται όχι σε εικονικό αλλά σε πραγματικό κόσμο.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0