eSports & Games

Το λανσάρισμα του Horizon Forbidden West είναι το δεύτερο καλύτερο για τίτλο του PS5 στη Μ. Βρετανία

Το λανσάρισμα του Horizon Forbidden West είναι το δεύτερο καλύτερο για τίτλο του PS5 στη Μ. Βρετανία

Πίσω από το Spider-Man: Miles Morales...

Το Horizon: Forbidden West κατέκτησε με σχετική ευκολία την πρωτιά στα βρετανικά gaming charts την εβδομάδα που προηγήθηκε και μάλιστα πρόκειται για το δεύτερο καλύτερο λανσάρισμα παιχνιδιού του PlayStation 5, έχοντας μπροστά του μόνο το Spider-Man: Miles Morales. Σημειώνεται ότι και τα δύο παιχνίδια έγιναν διαθέσιμα τόσο για το PS5 όσο και για το PS4. Από την πίτα των πωλήσεων, το 68% προέρχεται από την έκδοση για την κονσόλα νέας γενίας και το υπόλοιπο 32% από την αντίστοιχη για το PlayStation 4. Ένα ένδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι πωλήσεις του Horizon Forbidden West, σε φυσική μορφή, ήταν μειωμένες κατά 35% συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το Horizon Zero Dawn που λανσαρίστηκε το 2017, όμως μέσα στην πενταετία που έχει μεσολαβήσει, η προτίμηση του κοινού σε ψηφιακές διανομές έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Με δεδομένη την έλλειψη που παρουσιάζει η διαθεσιμότητα του PlayStation 5, οι πωλήσεις του Horizon Forbidden West αναμένεται να ακολουθήσουν ανοδική πορεία, όσο περισσότερες κονσόλες φτάνουν στα καταστήματα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με το Spider-Man: Miles Morales αλλά και τις υπόλοιπες αποκλειστικότητες του PS5, όπως το Ratchet & Clank: Rift Apart και το Demon's Souls.

Την εβδομάδα που προηγήθηκε, σημαντική ώθηση πήραν και οι πωλήσεις του Cyberpunk 2077 της CD Projekt RED,  με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των εκδόσεών του για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, αλλά και των προσφορών που έτρεξαν για τις εκδόσεις σε κονσόλες προηγούμενης γενιάς. Τα παραπάνω βοήθησαν στην άνοδο των πωλήσεών του κατά 271%, παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να μπει στην πρώτη δεκάδα των charts.

Αναλυτικά, την εβδομάδα που προηγήθηκε, η κατάσταση στα βρετανικά gaming charts διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Horizon: Forbidden West

2. Pokémon Legends: Arceus

3. Dying Light 2

4. Mario Kart 8: Deluxe

5. FIFA 22

6. Animal Crossing: New Horizons

7. Call of Duty: Vanguard

8. Minecraft (Switch)

9. Mario Party Superstars

10. Just Dance 2022

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0