eSports & Games

O Mason Greenwood αφαιρέθηκε μερικώς από τα EA Sports FIFA και eFootball videogames

O Mason Greenwood αφαιρέθηκε μερικώς από τα EA Sports FIFA και eFootball videogames
Λόγω των κατηγοριών περί βιασμού.

H Electronic Arts και η Konami αφαίρεσαν, μερικώς, τον ποδοσφαιριστή της Manchester United, Mason Greenwood από όλες τις εκδόσεις των FIFA, eFootball και Pro Evolution Soccer.

Τον περασμένο μήνα ο Greenwood συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό και στη συνέχεια, την εβδομάδα που πέρασε, στο κατηγορητήριο προστέθηκαν η υποψία για σεξουαλική επίθεση και οι απειλές περί δολοφονίας.

"Μετά τις σοβαρές κατηγορίες εναντίον του Mason Greenwood, o παίκτης θα αφαιρεθεί από τους ποδοσφαιρικούς μας τίτλους μέχρι νεοτέρας. Ειδικά για το PES 2021 σε φορητές συσκευές, οι χρήστες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή, όμως δεν επηρεαστούν όσοι τον έχουν ήδη στην ομάδα τους. Η Konami καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας. Τη στιγμή που συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας, δεν είναι πρέπον να κάνουμε οποιοδήποτε επιπλέον σχόλιο για την υπόθεση", δήλωσε εκπρόσωπος της Konami.

Προηγήθηκε πριν λίγες ημέρες η απόφαση της Electronic Arts να αφαιρέσει τον Greenwood από τα offline modes των ποδοσφαιρικών τίτλων της σε όλες τις πλατφόρμες. Ο ποδοσφαιριστής παραμένει στο Ultimate Team mode του FIFA, όπου οι παίκτες μπορούν να συνεχίσουν να τον χρησιμοποιούν τόσο σε αγώνες, όσο και σε ανταλλαγές. Όμως δεν υπάρχει πλέον στα Ultimate Team packs.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έστω και με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείας δημιουργίας video games τιμωρούν κάποιον ποδοσφαιριστή που έχει συλληφθεί με ανάλογες κατηγορίες. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η EA αφαίρεσε από το FIFA 22 τον Benjamin Mendy της Manchester City, που είχε επίσης συλληφθεί κατηγορούμενος για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Μετά από τις παραπάνω κινήσεις, μένει να δούμε αν θα αποφασίσει το ίδιο και η Sports Interactive, η εταιρεία ανάπτυξης της δημοφιλούς σειράς Football Manager. Τέλος, αν και ακόμα δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση για τον αν θα χρησιμοποιηθούν τα πραγματικά ονόματα των παικτών στα rosters των ομάδων, ενδιαφέρον θα έχουν οι όποιες αποφάσεις ληφθούν για το επερχόμενο UFL, τον ποδοσφαιρικό τίτλο που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το FIFA και το eFootball.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0