eSports & Games

Να διασφαλίσει τη μη αποκλειστικότητα των τίτλων της Activision Blizzard ζητάει από τη Microsoft η Sony

Να διασφαλίσει τη μη αποκλειστικότητα των τίτλων της Activision Blizzard ζητάει από τη Microsoft η Sony

Αναμένει την τήρηση των συμβολαίων...

Λίγες ώρες μετά την είδηση για την εξαγορά της Activison Blizzard από τη Microsoft υπήρξε η πρώτη αντίδραση από πλευράς Sony, που σημείωσε ότι αναμένει πως τα παιχνίδια της πρώτης θα παραμείνουν μη αποκλειστικά.

«Αναμένουμε ότι η Microsoft θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τα συμβόλαια που βρίσκονται σε ισχύ και θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι τα παιχνίδια της Activision θα παραμένουν multiplatform», δήλωσε εκπρόσωπος της Sony στη The Wall Street Journal.

Από πλευράς της η Activision επιβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να αποσύρει τα παιχνίδια της από οποιαδήποτε πλατφόρμα ως αποτέλεσμα της συμφωνίας εξαγοράς της. Μάλιστα σε έγγραφο που κατατέθηκε στη US Securities and Exchange Commission, η εταιρεία αναφέρει ότι θα τιμήσει όλες τις συμφωνίες που βρίσκονται σε ισχύ.

«Όπως συνέβη με το Minecraft, που ναι μεν αποκτήθηκε από τη Microsoft αλλά συνέχισε να είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες, έτσι και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να αφαιρέσουμε περιεχόμενο από άλλα συστήματα», τονίζεται στο έγγραφο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκες και ο επικεφαλής της Xbox, Phil Spencer, που μέσω ενός post στο Twitter δήλωσε ότι η Microsoft σκοπεύει να τιμήσει όλες τις υπάρχουσες συμφωνίες.

«Αυτή την εβδομάδα είχα συνομιλίες σε καλό κλίμα με τους ηγέτες της Sony. Επιβεβαίωσα ότι σκοπός μας είναι να τιμήσουμε όλες τις υπάρχουσες συμφωνίες έπειτα από την εξαγορά της Activision Blizzard και επιθυμία μας είναι το Call of Duty να συνεχίσει να κυκλοφορεί για PlayStation. Η Sony είναι ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας και εμείς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη σχέση», είπε ο Spencer.

Μετά την εξαγορά της ZeniMax Media, θυγατρικής της Bethesda το 2020, η Microsoft δεν ακύρωσε προγραμματισμένες κυκλοφορίες για το PlayStation 5, όπως το άκρως επιτυχημένο Deathloop και το ίδιο σκοπεύει να κάνει με το Ghostwire Tokyo που αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους. Παρόλα αυτά, μια σειρά από επερχόμενα παιχνίδια της Bethesda Games, όπως τα Redfall, Starfield και The Elder Scrolls 6, θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά για κονσόλες Xbox και PC.

Όπως σημειώνουν αναλυτές της αγοράς, με τις τελευταίες εξαγορές η Microsoft αποκτάει τη δυνατότητα όχι απλά να ανταγωνιστεί τη Sony αλλά να προχωρήσει και πιο πέρα, βάζοντάς τα με εταιρείες όπως η Google, η Amazon, η Meta (Facebook) και η Apple. Το μεγάλο πρόβλημα θα προκύψει αν το Call of Duty μετατραπεί σε αποκλειστικότητα των συστημάτων της Microsoft, εξέλιξη που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, λόγω των εξαιρετικών πωλήσεων της σειράς σε κονσόλες PlayStation.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0