eSports & Games

H Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι $68,7 δισ.

H Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι $68,7 δισ.

Ιστορική συμφωνία.

Η 18η Ιανουαρίου θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία της βιομηχανίας των video games λόγω της ανακοίνωσης μίας συμφωνίας που αναμένεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Activision Blizzard, έναντι ενός ποσού που αγγίζει τα $68,7 δισ. αρκετά υψηλότερο από την αξία της δεύτερης που υπολογίζεται στα $51 δισ. H Microsoft θα καταβάλει $95 ανά μετοχή τη στιγμή που η χρηματιστηριακή αξία της Activision Blizzard την περασμένη Δευτέρα έκλεισε στα $65,39.

"Η εξαγορά θα επιταχύνει την ανάπτυξη της Microsoft στον κλάδο του gaming, σε φορητές συσκευές, PC, κονσόλες και cloud και θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία του metaverse", αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας του Redmond, που μετά από την προσθήκη της Activision Blizzard στο δυναμικό της γίνεται η τρίτη εταιρεία στο χώρο του gaming με τα περισσότερα έσοδα παγκοσμίως, πίσω από τη Tencent και τη Sony.

"To gaming είναι η πλέον ενδιαφέρουσα και δυναμική κατηγορία στον τομέα της ψυχαγωγίας και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη κάθε πλατφόρμας metaverse. Επενδύουμε σε υψηλού επιπέδου περιεχόμενο, κοινότητες κα τεχνολογία cloud προκειμένου να διαμορφώσουμε μια νέα εποχή για το gaming, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι παίκτες και οι δημιουργοί, δίχως να αποκλείεται ο οποιοσδήποτε", δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Microsoft, Satya Nadella.

O Bobby Kotick, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε μια σειρά από σκάνδαλα, θα διατηρήσει τον ρόλο του CEO της Activision Blizzard, όμως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα δίνει αναφορά στον Phil Spencer, επικεφαλής της Xbox. Πάντως, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι το μέλλον του Kotick στο νέο διοικητικό σχήμα είναι εξαιρετικά αβέβαιο και πολύ πιθανό τους επόμενους μήνες να αναγκαστεί να αναζητήσει νέο προορισμό για την καριέρα του.

Η Activision Blizzard μετράει περίπου 400 εκ. ενεργούς παίκτες κάθε μήνα σε 190 χωρες του κόσμου. Τα franchises της υπολογίζεται ότι έχουν αξία γύρω στα $3 δισ. και η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον κατάλογο των συνδρομητικών υπηρεσιών Xbox Game Pass και PC Game Pass, που ήδη μετράνε 25 εκ. ενεργά μέλη. Η λογική λέει ότι δημοφιλείς σειρές όπως το Call of Duty θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε όλες τις πλατφόρμες, όμως θα σταματήσουν να υπάρχουν οι όποιες συμφωνίες για παροχή αποκλειστικού περιεχομένου σε συστήματα PlayStation. Μαζί με τα Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft, οι ταλαντούχοι δημιουργοί των Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob και Treyarch θα προστεθούν στο έμψυχο δυναμικό των Microsoft Studios.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0