eSports & Games

H EA απολογείται και λαμβάνει μέτρα για τις πρόσφατες κλοπές από λογαριασμούς παικτών του FIFA

H EA απολογείται και λαμβάνει μέτρα για τις πρόσφατες κλοπές από λογαριασμούς παικτών του FIFA

Βήματα προς την ενίσχυση της ασφάλειας...

Η Electronic Arts επιβεβαίωσε τις πρόσφατες κλοπές από λογαριασμούς του FIFA. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, γνωστοί streamers και traders του FIFA Ultimate Team έπεσαν θύματα επιτήδειων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι λογαριασμοί τους να αδειάσουν από FIFA coins και ποδοσφαιριστές.

Λέγεται ότι απλά παρέχοντας ένα gamertag (Xbox Live) ή PSN ID (PlayStation Network) συνδεδεμένο με έναν λογαριασμό της EA, hackers κατόρθωσαν να πείσουν μέλη του προσωπικού της εταιρείας που ασχολείται με την υποστήριξη πελατών, να αποκαλύψουν ή να αλλάξουν διευθύνσεις email που σχετίζονταν με αυτούς τους λογαριασμούς ή ακόμα και να αλλάξουν το password. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχουν επηρεαστεί κάτι λιγότερο από 50 λογαριασμοί χρηστών.

«Χρησιμοποιώντας απειλές και άλλες παρόμοιες μεθόδους, επιτήδειοι κατόρθωσαν να κάνουν το προσωπικό μας να υποπέσει σε λάθη και να παρακάμψουν την πιστοποίηση δύο σημείων ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς άλλων χρηστών», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Τη στιγμή αυτή έχουμε επικεντρωθεί στην πιστοποίηση των ιδιοκτητών των λογαριασμών προκειμένου να επαναφέρουμε την πρόσβασή τους και όλα όσα είχαν στην κατοχή τους, ενώ όσοι επηρεάστηκαν θα λάβουν σύντομα απαντήσεις από την ομάδα μας. Η έρευνά μας συνεχίζεται και εξετάζουμε κάθε αναφορά για ύποπτα αιτήματα αλλαγής email και για λογαριασμούς που έχουν κλαπεί. Υπάρχει πάντοτε ο ανθρώπινος παράγοντας σε θέματα ασφάλειας και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε και πρέπει να βελτιώσουμε».

Στα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο είναι η επιπλέον εκπαίδευση του προσωπικού που ασχολείται με τους λογαριασμούς χρηστών της EA, η προσθήκη έξτρα βημάτων στη διαδικασία πιστοποίησης της ιδιοκτησίας ενός λογαριασμού και η υιοθέτηση νέων χαρακτηριστικών ασφαλείας στο customer experience software της ΕΑ.

Τέλος, η EA απολογήθηκε για τα όσα συνέβησαν και για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να μοιραστεί νωρίτερα πληροφορίες, όμως η έρευνα βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.

Το FIFA 22 ήταν το δημοφιλέστερο παιχνίδι στη Μ. Βρετανία τη χρονιά που πέρασε, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 2,2 εκ. αντίτυπα, εκ των οποίων τα 1,3 εκ. σε ψηφιακή μορφή.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0