eSports & Games

Νέο ρεκόρ για το Steam που ξεπέρασε τα 28 εκ. ταυτόχρονους παίκτες

tags :
Νέο ρεκόρ για το Steam που ξεπέρασε τα 28 εκ. ταυτόχρονους παίκτες

Αυξάνεται η δημοφιλία της πλατφόρμας της Valve

Νέο ρεκόρ, με πάνω από 28 εκ. ταυτόχρονους χρήστες κατέγραψε το Steam, η δημοφιλής πλατφόρμα της Valve που απευθύνεται σε PC gamers. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα, με τον αριθμό των χρηστών του Steam να έχει αυξηθεί σημαντικά την περίοδο της πανδημίας. Το νέο ρεκόρ είναι 28.230.853 ταυτόχρονοι παίκτες.

«Ο αριθμός των ταυτόχρονων χρηστών του Steam σημείωσε σημαντική αύξηση το 2020, λόγω της πανδημίας του COVID-19 και είναι φανερό ότι αυτό συνεχίστηκε και το 2021», τόνισε ο αναλυτής της αγοράς, Daniel Ahmad, που συμπλήρωσε ότι η περίοδος μετά τα Χριστούγεννα αποδεικνύεται πάντοτε ιδιαίτερα δημοφιλής για την πλατφόρμα της Valve.

Ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών τον μήνα Ιανουάριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει ως εξής: Ιανουάριος 2019- 17,6 εκ., Ιανουάριος 2020- 18,3 εκ., Ιανουάριος 2021- 25,4 εκ. και Ιανουάριος 2022- 28,2 εκ.

Τα παιχνίδια που βοήθησαν περισσότερο στη δημιουργία του νέου ρεκόρ είναι τα: Counter-Strike: Global Offensive, DOTA 2, PUBG Battlegrounds και Apex Legends. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Grand Theft Auto V, έκτο το Rust οι πωλήσεις του οποίου χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικές, το New World της Amazon και το ARK. Από τη δεκάδα δεν λείπει το Football Manager 2022, που βρέθηκε στην ένατη θέση και ένα σκαλοπάτι πιο κάτω το Team Fortress 2.

H λογική λέει ότι σύντομα θα υπάρξει νέο ρεκόρ. Σε αυτό θα συντελέσουν οι επερχόμενες κυκλοφορίες που περιλαμβάνουν το Elden Ring της From Software, ο κόσμος του οποίου δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον George R.R. Martin, συγγραφέα του Game of Thrones και το Dyiyng Light 2: Stay Human της Techland, που καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις των παιχνιδιών που έχουν οι περισσότεροι παίκτες στη wishlist τους.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από τα Party Animals, God of War, Hollow Knight: Silksong, The Day Before, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, Stalker 2: Heart of Chernobyl, Starfield και Frostpunk 2.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0