eSports & Games

Τα 10 wonderkids του Football Manager 2022: Από τον «απλησίαστο» Μορίμπα, έως τον... οικονομικό, Αντεγέμι!

Τα 10 wonderkids του Football Manager 2022: Από τον «απλησίαστο» Μορίμπα, έως τον... οικονομικό, Αντεγέμι!

Δεν πρόκειται για τις πιο οικονομικές λύσεις και σίγουρα δεν είναι για ελληνικά πορτοφόλια με το... καλημέρα! Ωστόσο, τα 10 μεγαλύτερα wonderkids κάθε έκδοσης του Football Manager προξενούν το ενδιαφέρον και το BN Sports σας παρουσιάζει αυτά της φετινής έκδοσης!

Οι μη μυημένοι στον όρο «wonderkid» και τη σχέση του με το Football Manager, οφείλουν να γνωρίζουν πως πρόκειται για νεαρούς, κάτω των 21 ετών, που υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις θα εξελιχθούν σε σούπερ σταρ, κάτι το οποίο εξαρτάται προφανώς από το Potential Ability του εκάστοτε παίκτη. 

Προσπαθώντας να παρουσιάσουμε το δικό μας Top-10 των wonderkids της φετινής έκδοσης, θεωρήσαμε σωστό να μείνουν εκτός λίστας προφανείς επιλογές, όπως ο Φάτι, ο Γκάβι, ο Χάαλαντ, ο Πέδρι ή ο Καμαβινγκά.

Η λίστα που ακολουθεί δεν είναι για... όλους, ούσα ιδιαιτέρως αλμυρή, αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που με έξυπνους χειρισμούς και συμφωνίες, μπορούν να γίνουν εφικτές και για -λίγες- ελληνικές ομάδες.


Photo Credits & Skin: AlexMorak Gaming

10. Μάαρτερν Φάντεφοουρντ

Θέση: GK

Εθνικότητα: Βέλγιο 

Σύλλογος: Γκενκ

Ηλικία: 19

 

Λύση με προοπτική δεκαπενταετίας! Ήδη έχει αρχίσει να «ανεβάζει» τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και στο παιχνίδι χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, κάτι που φαίνεται από το Potential Ability του, που κυμαίνεται μεταξύ 140-170 και τον καθιστούν ως μία από τις πρώτες επιλογές που θέλουν σιγουριά και σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια.

Τιμή: Περίπου 20 εκατ. ευρώ

 vandevoordt.png


9.Τόνι Λιβραμέντο

Θέση:  D(R), WB (R)

Εθνικότητα: Αγγλία 

Σύλλογος: Σαουθάμπτον

Ηλικία: 18

 

Το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη σεζόν, με τη φανέλα της Σαουθάμπτον, δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους που ανέλαβαν την καρτέλα του στο Football Manager. Από τα 18 του χρόνια μοιάζει έτοιμος να αναλάβει ρόλο βασικού σε ένα από τα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, την ώρα που κάθε ματς θα ανεβάζει κατακόρυφα τα χαρακτηριστικά του, εξαιτίας του Potential Ability του, που κινείται μεταξύ 150-180! Η απόκτησή του δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, τόσο γιατί μόλις μετακινήθηκε στη Σαουθάμπτον, όσο και γιατί οι αξιώσεις της ομάδας του είναι αρκετά υψηλές!

Τιμή: Περίπου 50 εκατ. ευρώ

livramento.png


8. Νόνι Μαντουέκε

Θέση:  AM(RLC), M(RL)

Εθνικότητα: Αγγλία

Σύλλογος: Αϊντχόφεν 

Ηλικία: 19

 

Η Αγγλία έχει την... τιμητική της στη συγκεκριμένη λίστα. Ο Νόνι Μαντουέκε εντυπωσίασε με τη φανέλα της Αϊντχόφεν την περσινή σεζόν κι ως λογικό και επόμενο, γνώρισε μεγάλη άνοδο στο φετινό Football Manager. Με Current Ability στο 139 και Potential στο 150-170 μοιάζει ικανός να συνεισφέρει στους μεγαλύτερους συλλόγους του παιχνιδιού, από την πρώτη ημέρα. 

Τιμή: Περίπου 32 εκατ. ευρώ.

madueke.png

7.Νίκο Σεράνο

Θέση: AM(RLC), M(RL), ST(C)

Εθνικότητα: Ισπανία

Σύλλογος: Αθλέτικ Μπιλμπάο Β

Ηλικία: 18

 

Το μεγαλύτερο του προσόν; Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, αλλά και ως φορ, και έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να αποδίδει.  Μετά από μερικές εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρυσι, είδε μεγάλη άνοδο στην καρτέλα του. Η τιμή του είναι πιο προσιτή από κάθε άλλον στη λίστα, γεγονός που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το χαμηλό Current Ability που ξεκινά στο παιχνίδι (108). Με το Potential, ωστόσο, να φτάνει το 180 ιδανικά, το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό. Υπομονή και θα αποφέρει «καρπούς» η επένδυση.

Τιμή: Περίπου 14 εκατ. ευρώ.

serrano.png

6.Ράιαν Γκράβενμπερχ

Θέση: M(C), AM(C), DM

Εθνικότητα: Ολλανδία

Σύλλογος: Άγιαξ

Ηλικία: 19

 

Είναι άξιο απορίας, το γεγονός πως παραμένει στον Άγιαξ ακόμη. Πριν κλείσει τα 20 του χρόνια έχει χριστεί διεθνής με την εθνική Ολλανδίας και εκπληρώνει την προοπτική του τόσο στο Football Manager, όσο και στην πραγματικότητα, οπότε το να αναρωτηθεί κανείς αν είναι έτοιμος για να αγωνιστεί σε ομάδες κορυφαίου επιπέδου, θα ήταν αστείο. 

Τιμή: Περίπου 46 εκατ. ευρώ

graenberch.png

5.Γιόσκο Γκβάρντιολ

Θέση: D(LC)

Εθνικότητα: Κροατία

Σύλλογος: Λειψία 

Ηλικία: 19

 

Το εργοστάσιο παραγωγής ταλέντων της Λειψίας, καλά κρατεί. Μετά την αποχώρηση των Ουπαμεκανό και Κονατέ, ήρθε η ώρα του Γκβάρντιολ και έδειξε έτοιμος να αναλάβει το... φορτίο της άμυνας. Μεγάλο του «όπλο» τα φοβερά mental attributes που διαθέτει για έναν 19χρονο ποδοσφαιριστή. Με το Potential Ability στα ύψη, την ώρα που ήδη είναι ικανός να σταθεί οπουδήποτε, όποιος τον αποκτήσει θα έχει εξασφαλίσει την... ηρεμία του στα μετόπισθεν για πολλά χρόνια.

Τιμή: Περίπου 70 εκατ. ευρώ

gvardiol.png

4.Φλόριαν Βιρτζ

Θέση: AM(C), M(C)

Εθνικότητα: Γερμανία

Σύλλογος: Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ηλικία: 18

 

Ο νέος... Χάβερτζ διανύει μια τρομακτική σεζόν και δεν άφησε τα περιθώρια στο Football Manager να μην τον συγκαταλέξει στη λίστα των κορυφαίων του ταλέντων. Το υψηλό του Current Ability, σε συνδυασμό με το Potential (150-180) και την παρουσία του σε έναν σύλλογο κορυφαίου επιπέδου, όπως η Μπάγερ Λεβερκούζεν, καθιστούν την τιμή του αρκετά αλμυρή, έως... απλησίαστη.

Τιμή: Περίπου 85 εκατ. ευρώ

wirtz.png

3.Καρίμ Αντεγέμι

Θέση: ST(C), AM(R)

Εθνικότητα: Γερμανία

Σύλλογος: Σάλτσμπουργκ

Ηλικία: 19

 

Η αποχώρησή του για τα γήπεδα της γερμανικής Bundesliga θεωρείται θέμα χρόνου. Ίσως το χειμερινό update του Football Manager 2022 να μην τον βρει στον ίδιο σύλλογο, οπότε όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να βιαστεί. Τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν killer εποχών Championship Manager. Ταχύτατος, καλές κινήσεις στο χώρο, και αξιόλογα τελειώματα. Η τιμή του σε σχέση με αυτά που μπορεί να προσφέρει ή και να... αποφέρει, κρίνεται ως τεράστια ευκαιρία.

Τιμή: Περίπου 20 εκατ. ευρώ

adeyemi.png

2.Ιλάις Μορίμπα

Θέση: M(C), DM, AM(C)

Εθνικότητα: Γουϊνέα

Σύλλογος: Λειψία

Ηλικία: 18

 

Σε μία μεταγραφική περίοδο που όλοι στην Μπαρτσελόνα αναλώθηκαν γύρω από την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, υπήρξε μία ακόμα απώλεια, η οποία αναμένεται να... πονέσει μελλοντικά: αυτή του Ιλάις Μορίμπα! Οι λάτρεις του Football Manager πρέπει να «τραβούσαν» τα μαλλιά τους, βλέποντάς τον να αποχωρεί από τους «μπλαουγκράνα» μόνο για 16 εκατ. ευρώ. Άλλωστε, πρόκειται για έναν από τους τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν Potential Ability 170-200. Η Λειψία το ξέρει και για να τον αγοράσει κανείς, θα πρέπει να «ματώσει» οικονομικά.

Τιμή: Περίπου 92 εκατ. ευρώ

moriba.png

1.Γιουσούφα Μουκοκό

Θέση: ST(C)

Εθνικότητα: Γερμανία

Σύλλογος: Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ηλικία: 16

Δεν προκαλεί καμία εντύπωση πως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Επί χρόνια, κάνει πράγματα και θαύματα στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ και κέρδισε με το... σπαθί του μία θέση στην πρώτη ομάδα. Το γεγονός πως διανύει μόλις το 16ο έτος της ηλικίας του και έχει τόσο ώριμα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το Potential Ability που κυμαίνεται από 170-200, καθιστά σαφές ότι τα χρήματα που ζητά η ομάδα του στην έναρξη του παιχνιδιού είναι λίγα, συγκριτικά με την προοπτική του.

Τιμή: Περίπου 45 εκατ. ευρώ

moukoko.png


Για όσους ενδιαφέρονται για τις φωτογραφίες των γραφικών, πατήστε εδώ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0