eSports & Games

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας της Amiga 500 mini

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας της Amiga 500 mini

Θα συνοδεύεται από 25 παιχνίδια

Η Retro Games Ltd ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας της Amiga 500 mini. Πιο συγκεκριμένα, η νέα έκδοση του δημοφιλούς υπολογιστή των '90s θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 25 Μαρτίου 2022 και θα συνοδεύεται από 25 παιχνίδια τα οποία θα είναι προεγκατεστημένα στον αποθηκευτικό της χώρο. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να περάσουν τα δικά τους ROMs μέσω USB stick καθώς το σύστημα θα υποστηρίζει πλήρως το λογισμικό WHDLoad, που επιτρέπει την εγκατάσταση και αναπαραγωγή τίτλων της Amiga 500 από εξωτερικό μέσο αποθήκευσης. Η μέγιστη ανάλυση που θα προσφέρεται είναι 720p (μέσω καλωδίου HDMI) με ρυθμό ανανέωσης στα 50Hz ή 60Hz ανάλογα με το εκάστοτε παιχνίδι. Επιπλέον θα υπάρχουν μία σειρά από φίλτρα για να φέρετε την απεικόνιση στην επιθυμητή ποιότητα.

Η τιμή της Amiga 500 mini θα είναι €129,99 και μέσα στη συσκευασία θα υπάρχουν ένα ποντίκι δύο πλήκτρων και ένα gamepad που είναι εμπνευσμένο από το χειριστήριο της Amiga CD32. Το ποντίκι και το gamepad θα διατίθενται και ξεχωριστά για όσους επιθυμούν είτε να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους, είτε να θυμηθούν τις επικές αναμετρήσεις με φίλους σε επίπεδο local co-op.

Ο κατάλογος των παιχνιδιών περιλαμβάνει τα: Alien Breed 3D, Alien Breed: Special Edition ’92, Another World, Arcade Pool, ATR: All Terrain Racing, Battle Chess, Cadaver, California Games, The Chaos Engine, Dragons Breath, F-16 Combat Pilot, Kick Off 2, The Lost Patrol, Paradroid 90, Pinball Dreams, Project-X: Special Edition ’93, Qwak, The Sentinel, Simon the Sorcerer, Speedball 2: Brutal Deluxe, Stunt Car Racer, Super Cars II, Titus the Fox, Worms: The Director’s Cut και Zool.

H Amiga 500 ήταν από τους πλέον δημοφιλείς υπολογιστές στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές των '90s. Κυκλοφόρησε στην Ευρώπη τον Μάιο του 1987 και η παραγωγή της σταμάτησε το 1992. Τον Νοέμβριο του 1991 η Commodore κυκλοφόρησε την αναβαθμισμένη έκδοση Amiga 500 Plus, ενώ και οι δύο υπολογιστές αντικαταστάθηκαν από την Amiga 600 ένα χρόνο μετά. Το τελευταίο μοντέλο της σειράς ήταν η Amiga 1200 (τέλη του 1992) που ναι μεν έμοιαζε αρκετά με το original, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατόρθωσε να έχει την ίδια επιτυχία. Ήταν η εποχή που ξεκινούσε η εξάπλωση των PCs τα οποία σταδιακά αντικατέστησαν όλους τους υπολογιστές 8-bit και 16-bit που είχαν κυκλοφορήσει ως τότε και φυσικά ακολούθησαν κονσόλες όπως το PlayStation που έγιναν πολύ γρήγορα δημοφιλείς, κατακτώντας τους gamers σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0