eSports & Games

Η εντυπωσιακή άνοδος στους αριθμούς του Blockchain Gaming!

Η εντυπωσιακή άνοδος στους αριθμούς του Blockchain Gaming!

Τα παιχνίδια NFT μετατράπηκαν από ένα εξειδικευμένο φαινόμενο σε ένα μεγάλο και αυξανόμενο μέρος των βιομηχανιών gaming και blockchain το 2021, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Blockchain Game Alliance.

Το Blockchain Gaming «εξερράγη» εντός του 2021, με την άνοδο που σημείωσε να είναι εντυπωσιακή και τους αριθμούς της ετήσιας έκθεσης να το αποδεικνύουν.

Αναλυτικότερα, η έκθεση, η οποία εξέτασε 300 εταιρείες σε 56 χώρες, διαπίστωσε ότι ο κλάδος απέφερε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα τρίτου τριμήνου και αντιπροσώπευε περίπου το 22% του συνολικού όγκου συναλλαγών NFT.

Ο αριθμός των πορτοφολιών κρυπτογράφησης που σχετίζονται με τα παιχνίδια αυξήθηκε από 29.563 στην αρχή του έτους σε 754.000 το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 25 φορές.

Ένα παιχνίδι κυριάρχησε στον κλάδο: το Axie Infinity, παραγωγής του βιετναμέζικου στούντιο Sky Mavis, αντιπροσώπευε όγκο συναλλαγών 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο τον Σεπτέμβριο. Η επιτυχία είχε δύο εκατομμύρια ενεργούς χρήστες από τον Οκτώβριο.

Η ίδια η ανάπτυξη της Blockchain Gaming Alliance παρέχει ένα άλλο σημείο δεδομένων που δείχνει την επέκταση του κλάδου: 198 από τα 300 μέλη της (66%) εντάχθηκαν το 2021.

Όσον αφορά το τι οδηγεί σε αυτήν την ανάπτυξη, το 68% είπε ότι τα παιχνίδια παιχνιδιού για να κερδίσουν ήταν ο μεγαλύτερος καταλύτης και το 85% πιστεύει ότι η «πραγματική ιδιοκτησία ψηφιακών αγαθών» είναι το πιο σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης των παιχνιδιών blockchain.

Η έρευνα αποκάλυψε μια νέα και διεθνή βιομηχανία, με το 42,5% να έχει τους ρόλους τους για λιγότερο από ένα χρόνο. Σχεδόν οι μισοί επαγγελματίες που απάντησαν ήταν μεταξύ 25 και 34 ετών και το 87,3% ήταν κάτω των 45 ετών. Η Ευρώπη αντιπροσώπευε το 35% των ερωτηθέντων, με την Ασία να ακολουθεί το 33%.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0