eSports & Games

NPD Group: Μειωμένα κατά 10% τα έσοδα της βιομηχανίας των video games σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020

NPD Group: Μειωμένα κατά 10% τα έσοδα της βιομηχανίας των video games σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020

Πρωτιές για Call of Duty: Vanguard και Nintendo Switch σε software και hardware

To NPD Group δημοσίευσε την αναφορά του που σχετίζεται με τις πωλήσεις video games στις Η.Π.Α. τον περασμένο μήνα.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, σε σχέση με το περασμένο έτος οι καταναλωτές ξόδεψαν κατά 10% λιγότερα χρήματα, κάτι που μεταφράζεται σε $6,3 δισ. Όμως σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, οι πωλήσεις από την αρχή του έτους έως τις 30 Νοεμβρίου κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 9%, φτάνοντας τα $52,9 δισ. Μεγάλη πτώση τον περασμένο μήνα, συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2020, σημείωσε ο τομέας του hardware με τον δείκτη να σταματάει στο μείον 38% και τα έσοδα $883 εκ. Ο έγκριτος αναλυτής του NPD Group, Mat Piscatella, σημειώνει ότι αυτό οφείλεται στις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται σε κονσόλες. Το Nintendo Switch ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις σε χρήμα και μονάδες, ενώ κρατάει και την αντίστοιχη πρωτιά για τους 11 πρώτους μήνες του 2021. Έτσι είναι πρώτο σε πωλήσεις στις Η.Π.Α. τους 35 από τους 36 τελευταίους μήνες.

Στον τομέα του software, προφανώς δεν αποτελεί καμία έκπληξη η πρώτη θέση του Call of Duty: Vanguard, που ταυτόχρονα είναι ο δεύτερος τίτλος με τις περισσότερες πωλήσεις το 2021, πίσω από τον προκάτοχό του, το Call of Duty: Black Ops Cold War. Δεύτερο το Battlefield 2042, ακολούθησαν τα Pokémon: Brilliant Diamond και Pokémon Shining Pearl, ενώ εξαιρετικές χαρακτηρίζονται οι πωλήσεις του τέταρτου Forza Horizon 5, με δεδομένο ότι το παιχνίδι προστέθηκε στον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του.

Οι μειωμένες πωλήσεις του hardware παρέσυραν και τα accessories. Από έτος σε έτος, τα έσοδα της κατηγορίας μειώθηκαν σε ποσοστό 20%, στα $258 εκ. και πρόκειται για τις χαμηλότερες επιδόσεις για μήνα Νοέμβριο από το 2017.

Η πρώτη δεκάδα των video games στη αγορά τον H.Π.Α. τον Νοέμβριο διαμορφώνεται ως εξής:

1. Call of Duty: Vanguard

2. Battlefield 2042

3. Pokémon: Brilliant Diamond/Shining Pearl

4. Forza Horizon 5

5. Madden NFL 22

6. Mario Party Superstars

7. Marvel's Guardians of the Galaxy

8. FIFA 22

9. Far Cry 6

10. NBA 2K22

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0