eSports & Games

Αυξάνονται στα €80 οι τιμές των νέων video games για PC

Αυξάνονται στα €80 οι τιμές των νέων video games για PC

Στα ίδια επίπεδα πλέον με εκείνα για κονσόλες

Όπως όλα δείχνουν, αυξάνονται οι τιμές των παιχνιδιών για PC, με τη Square Enix να ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη νέα εποχή, αφού όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, οι επερχόμενοι τίτλοι της θα κοστίζουν €79,99 κατά το λανσάρισμά τους. Τόσο το Forspoken, όσο και το Final Fantasy VII Remake Intergrade έχουν γίνει διαθέσιμα για προπαραγγελία μέσω των Steam και Epic Games Store στο προαναφερθέν ποσό. Οι εκδόσεις Digital Deluxe των δύο τίτλων κοστίζουν πιο ακριβά, δηλαδή €104,99. Ως τώρα, όλα τα παιχνίδια της Square Enix για PC κόστιζαν €69,99 την ημέρα κυκλοφορίας τους.

Η παραπάνω αύξηση φέρνει τις τιμές των παιχνιδιών για PC στα ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες εκδόσεις για κονσόλες, που επίσης έχουν ανέβει στο επίπεδο των €79,99 από τη στιγμή που λανσαρίστηκαν τα PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S. Για αρκετούς μήνες υπήρχε η εντύπωση ότι οι κάτοχοι υπολογιστών θα συνέχιζαν να έχουν τη δυνατότητα αγοράς των αγαπημένων τους τίτλων με χαμηλότερο κόστος, όμως τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη από πλευράς της Square Enix κατά την διάρκεια των The Game Awards 2021.

Το θέμα των τιμών για τα σύγχρονα παιχνίδια μέχρι στιγμής διχάζει τους μεγάλους εκδότες, που δεν έχουν ακόμα βρει κοινό έδαφος. Πριν μερικούς μήνες, ο Jim Ryan, CEO της Sony Interactive Entertainment, υπερασπίστηκε την απόφαση να πωλούνται επιλεγμένοι δικοί της τίτλοι για PlayStation 5, όπως οι Demon’s Souls και Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition στα €79,99. Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί "δίκαιη" την παραπάνω τιμή για ένα video game, o Ryan απάντησε θετικά, λέγοντας ότι να μετρήσει κανείς τις ώρες ψυχαγωγίας που του προσφέρει ένα παιχνίδι, όπως για παράδειγμα το Demon’s Souls, σε σύγκριση πάντοτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή διασκέδασης, θα καταλάβει ότι η αύξηση είναι μέσα σε απόλυτα λογικά πλαίσια.

Από την άλλη, ο Phil Spencer, επικεφαλής της Xbox είχε δηλώσει για το θέμα: «Ως βιομηχανία μπορούμε να καθορίζουμε ελεύθερα τις τιμές και οι πελάτες θα αποφασίζουν αν το κόστος βρίσκεται στο σωστό επίπεδο».

Την πολιτική της αυξημένης τιμής παιχνιδιών για κονσόλες νέας γενιάς έχουν ήδη ακολουθήσει από το περασμένο έτος η Take-Two με το NBA 2K21 και η Activision με το Call of Duty: Black Ops Cold War.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0