eSports & Games

Δημοσιεύτηκε πατέντα της Sony για αφαιρούμενα faceplates του PlayStation 5

Δημοσιεύτηκε πατέντα της Sony για αφαιρούμενα faceplates του PlayStation 5

Έπειτα από πολλαπλές διαμάχες με τρίτους.

Νέα πατέντα της Sony που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες, αφορά removable faceplates (τα πλαστικά καλύμματα στα δύο άκρα της κονσόλας) για το PlayStation 5. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα OPAttack η δημοσίευση πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2021 και αναρτήθηκε στο site του United States Patent and Trademark Office (USPTO). Το γεγονός αυτό γεννάει σκέψεις πως η Sony είτε θα φέρει στην αγορά δικά της faceplates για τη νεότερη κονσόλα της, είτε θα δώσει επίσημες άδειες σε τρίτους για την κατασκευή και εμπορία.

Τα faceplates του PlayStation 5 δεν είναι ένα θέμα που έρχεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο από την ημέρα που λανσαρίστηκε η συσκευή πριν από περίπου ένα χρόνο. Ήδη η Sony έχει συγκρουστεί με ορισμένες εταιρείες που πήραν την πρωτοβουλία της παραγωγής και πώλησης faceplates δίχως να τους έχουν δοθεί οι απαραίτητες άδειες.

Πριν από μερικούς μήνες, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα PlateStation5.com αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά της και να αφαιρέσει όλες τις εικόνες του PlayStation 5, αφότου η Sony προειδοποίησε ότι θα καταφύγει στα δικαστήρια. Στο τέλος, η πρώτη ακύρωσε όλες τις προπαραγγελίες.

Τον Φεβρουάριο, η Dbrand που ασχολείται με την κατασκευή και εμπορία μιας σειράς από είδη που σχετίζονται με την αλλαγή της εξωτερικής μορφής συσκευών, λανσάρισε τα δικά της faceplates, με την ονομασία Darkplates και μάλιστα προκάλεσε τη Sony να προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες. Ακολούθως η Dbrand έλαβε επιστολή από τη Sony που απειλούσε με προσφυγή σε νομικά μέσα και τον Οκτώβριο ανακοίνωσε τη συμμόρφωσή της με όλες τις απαιτήσεις της ιαπωνικής εταιρείας. Επιπλέον, μέσω ενός post στο Reddit, η Dbrand ανέφερε ότι η Sony δεν είχε καταθέσει κάποια πατέντα για faceplates του PlayStation 5, όταν εκείνη λανσάρισε τη δική της εκδοχή. Όμως πολύ σύντομα η Sony προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες και στη συνέχεια έστειλε την επιστολή για προσφυγή σε ένδικα μέσα.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0