eSports & Games

H έλλειψη ημιαγωγών επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή των Sony, Microsoft, Nintendo και Valve

H έλλειψη ημιαγωγών επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή των Sony, Microsoft, Nintendo και Valve

Καθυστερήσεις κυκλοφορίας και δυσκολίες κάλυψης της ζήτησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Sony μείωσε τους στόχους παραγωγής της που αφορούν το PlayStation 5 για το τρέχον οικονομικό έτος. Πηγές που σχετίζονται άμεσα με το θέμα αναφέρουν ότι ως το τέλος Μαρτίου του 2022, η εταιρεία αναμένει ότι θα έχουν παραχθεί περίπου 15 εκ. κονσόλες, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν 16 εκ. Πάντως η μείωση αυτή δεν σημαίνει ότι η Sony θα πέσει εκτός του στόχου πωλήσεων για την ίδια περίοδο, που είναι 14,8 εκ. PlayStation 5, όμως θα καθυστερήσει κι άλλο η δημιουργία αποθέματος για να καλύψει περιόδους αυξημένης ζήτησης για τη νέα της κονσόλα. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, η εταιρεία ανακοίνωσε πως από το λανσάρισμα τον Νοέμβριο του 2020, ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, είχαν πουληθεί 13,4 εκ. PlayStation 5.

Η μείωση του στόχου παραγωγής οφείλεται στην παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά όλες τις εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών. Πρόσφατα, ο Phil Spencer, επικεφαλής της Xbox δήλωσε ότι οι ελλείψεις θα συνεχιστούν και το 2022. Πιο απαισιόδοξη η πρόβλεψη της Toshiba, που σημειώνει ότι η κατάσταση θα αρχίζει να εξομαλύνεται το 2023. Βεβαίως, ούτε η Nintendo μπόρεσε να μείνει αλώβητη. H αδυναμία αύξησης του όγκου παραγωγής οδήγησε τον πρόεδρό της στην παραδοχή ότι θα υπάρξουν προβλήματα με την κάλυψη της ζήτησης την επερχόμενη εορταστική περίοδο. Τη στιγμή μάλιστα που πρόσφατα λανσαρίστηκε το Nintendo Switch OLED Model και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προγραμματίζουν να το αποκτήσουν μέσα στον Δεκέμβριο.

Καθυστέρηση κυκλοφορίας λόγω έλλειψης ημιαγωγών και για το Steam Deck της Valve. Η νέα φορητή κονσόλα ήταν αρχικά προγραμματισμένη να φτάσει στα καταστήματα τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πριν τον Φεβρουάριο του 2022. Η εταιρεία απολογήθηκε για το γεγονός, λέγοντας ότι τα απαραίτητα εξαρτήματα δεν φτάνουν στις γραμμές παραγωγής της με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0