eSports & Games

Το Final Fantasy XIV στυλοβάτης των εσόδων της Square Enix το πρώτο εξάμηνο

Το Final Fantasy XIV στυλοβάτης των εσόδων της Square Enix το πρώτο εξάμηνο

Τα MMO o μόνος τομέας που κατέγραψε αύξηση.

Η έκθεση αποτελεσμάτων της Square Enix το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους έδειξε σχετική σταθερότητα, με μικρή πτώση της τάξης του 2,2% στις πωλήσεις. Πιο συγκεκριμένα την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, στα ταμεία της εταιρείας μπήκαν $1,48 δισ. τη στιγμή που την αντίστοιχη περίοδο ένα έτος πριν, το σχετικό ποσό ήταν $1,5 δισ. Τα λειτουργικά έσοδα μειώθηκαν κατά 7,9% ($254,7 εκ.), ενώ τα έσοδα που υπόκεινται σε φορολογία αυξήθηκαν κατά 3,1% ($276,6 εκ.).

Ως συνήθως, η πλειοψηφία των πωλήσεων προήλθε από τον τομέα Digital Entertainment στον οποίο ανήκει το τμήμα των video games. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, οι πωλήσεις του τμήματος ήταν $1,1 δισ. μειωμένες σε ποσοστό 9% από έτος σε έτος. Κατά ένα μεγάλο μέρος, τα παραπάνω οφείλονται στην κατά 40% πτώση των πωλήσεων τίτλων για PC και κονσόλες video games, με το σχετικό ποσό να είναι $346,9 εκ. ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2020 ήταν $508,5 εκ.

Οι κυριότερες κυκλοφορίες της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2021 περιλαμβάνουν τα Outriders, Nier Replicant, NEO: The World Ends With You and Life Is Strange: True Colours, τα οποία δεν απέφεραν τόσα χρήματα όσα τα Final Fantasy 7 Remake και Marvel's Avengers που λανσαρίστηκαν το πρώτο μισό του 2020. Πριν λίγες ημέρες, ο CEO της Square Enix, Yosuke Matsuda, είχε δηλώσει ότι το Marvel's Avengers ήταν απογοητευτικό, όμως το συμπέρασμα προκύπτει από την απόδοσή του ως games-as-a-service.

Από την πτώση δεν ξέφυγαν τα παιχνίδια για φορητές συσκευές, που πρόσθεσαν στα ταμεία τη Square Enix $546,3 εκ. καταγράφοντας πτώση 2,2% από έτος σε έτος. Υπήρξε όμως και ένας τομέας που σημείωσε άνοδο και μάλιστα της τάξης του 32,5%. Πρόκειται για τις πωλήσεις τίτλων MMO που έφτασαν τα $243,3 εκ. λόγω της αύξησης των συνδρομητών του Final Fantasy XIV. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, με την κυκλοφορία του expansion Endwalker, μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Τέλος, σύμφωνα με τις ως τώρα προβλέψεις για ολόκληρο το οικονομικό έτος, τα έσοδα θα φτάσουν τα $3 δισ. και το εισόδημα που υπόκειται σε φορολογία τα $351,3 εκ.

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0