eSports & Games

Πτώση πωλήσεων κατά 34% για τη Nintendo το πρώτο εξάμηνο του 2021

Πτώση πωλήσεων κατά 34% για τη Nintendo το πρώτο εξάμηνο του 2021

«Διόρθωση» μετά από ένα εκπληκτικό 2020.

H Nintendo δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η μείωση στις πωλήσεις hardware.

Τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν σε ποσοστό 24,5%, πέφτοντας στο $1,9 δισ. από $2,5 δισ. που ήταν την ίδια περίοδο το 2020. Τα έσοδα που υπόκεινται στις συνήθεις φορολογικές διατάξεις μειώθηκαν κατά 20,6% με το σχετικό ποσό να ανέρχεται στα $2 δισ. τη στιγμή που ένα χρόνο πριν είχε φτάσει τα $2,6 δισ. Όσο για τις πωλήσεις, το σχετικό ποσό είναι $5,4 δισ. επίσης μειωμένο σε ποσοστό 18,9% από έτος σε έτος.

Την ίδια περίοδο πουλήθηκαν 8,28 εκ. κονσόλες Nintendo Switch (εκ των οποίων 1,8 εκ. Nintendo Switch Lite), κάτι που μεταφράζεται σε πτώση 34% από έτος σε έτος. Η πτωτική πορεία δεν άφησε ανεπηρέαστο το software. Πουλήθηκαν 93,8 εκ. αντίτυπα video games, λιγότερα κατά 6,3% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2020. Συνολικά, από τον Μάρτιο του 2017 που λανσαρίστηκε η υβριδική κονσόλα, έχουν πουληθεί 92,8 εκ. συστήματα και 681 εκ. αντίτυπα video games.

Η πτώση που παρατηρείται είναι απόλυτα λογική, αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια επιτυχία που σημείωσε την περσινή χρονιά το Animal Crossing: New Horizons, που έσπρωξε σημαντικά τις πωλήσεις σε software και hardware. Ένας ακόμα τομέας που δεν ευτύχισε να σημειώσει άνοδο είναι εκείνος των τίτλων για φορητές συσκευές, που πρόσθεσε στα ταμεία της εταιρείας $223,8 εκ. αριθμός που είναι μειωμένος κατά 4,6% συγκριτικά με το 2020.

Οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα δεν είναι καθόλου αισιόδοξες και η λογική λέει ότι η πτώση θα συνεχιστεί. Ο παράγοντας που θα καθορίσει τους οικονομικούς δείκτες της Nintendo το επόμενο διάστημα είναι η διαθεσιμότητα του Nintendo Switch. Πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της εταιρείας, Shuntaro Furukawa, παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει αδυναμία ικανοποίηση της ζήτησης σε hardware την επερχόμενη εορταστική περίοδο, καθώς η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή όλων των μοντέλων Nintendo Switch.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0