eSports & Games

Το Assassin's Creed: Valhalla είναι το δεύτερο πιο επικερδές παιχνίδι στην ιστορία της Ubisoft

Το Assassin's Creed: Valhalla είναι το δεύτερο πιο επικερδές παιχνίδι στην ιστορία της Ubisoft

Αυξημένες οι επιδόσεις της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο.

Σχετικά Άρθρα

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών της Ubisoft σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, το Assassin's Creed: Valhalla, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, είναι το δεύτερο πιο επικερδές παιχνίδι στην ιστορία της εταιρείας.

Για το εξάμηνο που ο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, οι πωλήσεις της Ubisoft μειώθηκαν κατά 1%, φτάνοντας τα €751, με το δεύτερο τρίμηνο να είναι ιδιαίτερα αποδοτικό και τις πωλήσεις να καταγράφουν άνοδο της τάξης του 21%, κάτι που αντιστοιχεί σε €399 εκ.

«Η απόδοσή μας το δεύτερο τρίμηνο ήταν εξαιρετική και τα έσοδα πάνω από τους στόχους. Αυτό οφείλεται στο βάθος και την ποιότητα του συνόλου των IPs που προσφέρουμε και ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας αποδίδεται στο Assassin's Creed Valhalla», δήλωσε ο CFO της Ubisoft, Frédérick Duguet.

Τα καθαρά έσοδα από συμβόλαια το πρώτο εξάμηνο ήταν μειωμένα κατά 5% από έτος σε έτος, με το σχετικό ποσό να ανέρχεται στα €718 εκ. Πάντως οι εκπρόσωποι της εταιρείας για μια ακόμα φορά έδωσαν έμφαση στις επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου, όπου τα έσοδα από συμβόλαια αυξήθηκαν κατά 13,8% (από έτος σε έτος), φτάνοντας τα €392 εκ. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ήταν €1,6 με την πτώση συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο να είναι πολύ μεγάλη, όταν το αντίστοιχο νούμερο ήταν €22,1 εκ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των κυκλοφοριών για το υπόλοιπο του έτους, η Ubisoft προγραμματίζει να φέρει στην αγορά τα Just Dance 2022, Riders Republic, Monopoly Madness και Far Cry 3 Blood Dragon Remastered. Όμως το λανσάρισμα δύο σημαντικών παιχνιδιών, του Prince of Persia: Sands of Time Remake και του Tom Clancy's The Division Heartland μετατέθηκε για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2023.

«Η βιομηχανία αναπτύσεται με ταχύτατους ρυθμούς, κάτι που μας προσφέρει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη επιρροή στους κόσμους που δημιουργούμε και οι τεχνολογικές εξελίξεις ανοίγουν νέους, πολλά υποσχόμενους προορισμούς. Ενάντια σε ό,τι συνηθίζεται στην εποχή μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε, προκειμένου να διευρύνουμε σημαντικά το κοινό για τα franchises και τα νέα μας brands», τόνισε ο Yves Guillemot, CEO και συνιδρυτής της Ubisoft.

Τέλος, η πρόβλεψη της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο αναφέρει καθαρά έσοδα από συμβόλαια μεταξύ €725 και €780 εκ. δηλαδή πτώση μεταξύ 22% και 28% από έτος σε έτος.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0