eSports & Games

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις συστημάτων Xbox Series X και S

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις συστημάτων Xbox Series X και S
Τρίμηνο κερδών για τη Microsoft
Σχετικά Άρθρα

Η Microsoft δημοσίευσε τον απολογισμό πεπραγμένων της για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, στον οποίο καταγράφοντα σημαντικά έσοδα από πωλήσεις hardware Xbox Series X και Xbox Series S. Πιο συγκεκριμένα, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, οι πωλήσεις hardware της φίρμας Xbox ήταν αυξημένες κατά 166% σε σχέση με ότι συνέβαινε ένα χρόνο πριν, όταν τα κέρδη του Xbox One ήταν μειωμένα σε μεγάλο βαθμό, με την αγορά να αναμένει την άφιξη των συστημάτων νέας γενιάς.

Σύμφωνα με την CFO της εταιρείας, Amy Hood, οι πωλήσεις που αφορούν κονσόλες Xbox Series X και S ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με την ζήτηση να συνεχίζει να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά. Το τελευταίο είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί όχι μόνο τη Microsoft αλλά και τη Sony από την αρχή της πανδημίας, καθώς η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών επηρεάζει άμεσα την παραγωγή των νέων κόνσολών. Μάλιστα ο Phil Spencer, επικεφαλής της Xbox, πιστεύει ότι η ίδια κατάσταση θα συνεχίσει να υφίσταται και το 2022.

Τα κέρδη από το gaming αυξήθηκαν κατά 16%, με το αντίστοιχο ποσοστό που αφορά περιεχόμενο και υπηρεσίες για συστήματα Xbox να είναι μόλις 2%. Ναι μεν όπως σημειώνεται στον απολογισμό αυξήθηκε η εισροή χρημάτων από συνδρομές Xbox Game Pass και first party games, όμως μειώθηκαν τα έσοδα από πωλήσεις τίτλων τρίτων εταιρειών.

Κοιτώντας τα συνολικά αποτελέσματα της Microsoft, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 22%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, φτάνοντας τα $45,3 δισ. έχοντας ως οδηγό την τεχνολογία Microsoft Cloud που απέφερε $20,7 δισ. ποσό αυξημένο κατά 36%. Επιπλέον ο τομέας More Personal Computing, που περιλαμβάνει το Xbox, κατέγραψε έσοδα $13,3 που αντιστοιχούν σε άνοδο 12% από έτος σε έτος. Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 27% φτάνοντας τα $20.2 δισ. με το καθαρό εισόδημα να ανέρχεται στα 20,5 δισ. αυξημένο δηλαδή σε ποσοστό 48%. Τέλος, τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 15%, γεγονός που οφείλεται στην πρόσφατη εξαγορά της ZeniMax.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0