eSports & Games

H FIFA δεν επιθυμεί αποκλειστική συμφωνία αδειοδότησης με την EA Sports

H FIFA δεν επιθυμεί αποκλειστική συμφωνία αδειοδότησης με την EA Sports

Συνεχίζεται η έμμεση αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Κάθε μέρα που περνάει, πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι η συμφωνία ανάμεσα σε FIFA και ΕΑ Sports δεν πρόκειται να ανανεωθεί, τουλάχιστον στην υπάρχουσα μορφή της. Μετά από τρεις δεκαετίες, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία δείχνει περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να βαδίσει σε νέα μονοπάτια. Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωσή της, σκοπεύει να διευρύνει τον κατάλογο των video games και των διοργανώσεων esports όπου έχει ενεργή συμμετοχή.

«Η FIFA βλέπει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό το μέλλον του gaming και των esports για το ποδόσφαιρο και είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για έναν τομέα όπου τα δικαιώματα δεν πρέπει να ελέγχονται αποκλειστικά από μία εταιρεία. Οι εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία και τις φορητές συσκευές ανταγωνίζονται πλέον για το ποια θα συνεργαστεί με τη FIFA, τις πλατφόρμες της και τα παγκόσμια τουρνουά της», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, συντονισμένη με εταιρείες ανάπτυξης, επενδυτές και αναλυτές, η FIFA διαμορφώνει μια νέα, μακροχρόνια στρατηγική για το gaming και τα esports.

«Το gaming και τα esports είναι οι τομείς με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως, με νέα και διαφορετικά είδη τίτλων να κυκλοφορούν συνεχώς. Οπότε είναι ζωτικής σημασίας για τη FIFA και τους μετόχους της να μεγιστοποιήσουν όλες τις μελλοντικές ευκαιρίες για το ποδόσφαιρο και τους οπαδούς», τονίζεται στην ανακοίνωση, με το οργανισμό να προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια του FIFA World Cup και του FIFA Women's World Cup θα λανσαριστούν νέα FIFA games και διοργανώσεις esports.

Η ισχύουσα συμφωνία ανάμεσα σε EA Sports και FIFA ολοκληρώνεται μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Με βάση τα ως τώρα δεδομένα, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε αδιέξοδο, μετά την απόφαση της δεύτερης να αξιώσει το ποσό των $2,5 δισ. για τη χρήση του ονόματός της την επόμενη δεκαετία. Προφανώς η πρώτη δεν έμεινε άπραγη και μετά τη δημόσια δήλωσή της ότι εξετάζει τρόπους να αλλάξει το όνομα της δημοφιλούς σειράς ποδοσφαιρικών παιχνιδιών, κατέθεσε αιτήσεις για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος EA Sports FC.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0