eSports & Games

H ΕΑ Sports επέκτεινε τη συμφωνία αδειοδότησης με τη FIFPRO για τη σειρά FIFA

H ΕΑ Sports επέκτεινε τη συμφωνία αδειοδότησης με τη FIFPRO για τη σειρά FIFA

Διατηρεί τα δικαιώματα χρήσης ονομάτων ποδοσφαιριστών και διοργανώσεων.

H ΕΑ Sports εκδότης της σειράς παιχνιδιών FIFA, ανακοίνωσε την επέκταση της συμφωνίας της με τη FIFPRO, την παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Η χρονική διάρκεια της συμφωνίας δεν έγινε γνωστή, όμως με βάση τις δύο πλευρές θα είναι μακροχρόνια.

Έτσι, η EA Sports θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί στα παιχνίδια της όλα τα χαρακτηριστικά που αφορούν τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι μέλη της ένωσης, για τα οποία απαιτείται η ύπαρξη επίσημης αδειοδότησης. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η διατήρηση των δικαιωμάτων χρήσης για τα ονόματα διοργανώσεων όπως το UEFA Champions League, η Premier League και η LaLiga Santander.

«Οι παίκτες μας θυμίζουν συνεχώς ότι μία από τις σημαντικότερες πτυχές της εμπειρίας τους με τα προϊόντα της EA Sports, είναι το δέσιμο που δημιουργείται λόγω της χρήσης των πραγματικών ονομάτων των πρωταθλημάτων, των ομάδων και των ποδοσφαιριστών- έτσι συνεχίζουμε να φέρνουμε όλο και πιο κοντά τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της EA Sports, David Jackson.

Τα νέα έρχονται μερικές μέρες μετά την απόφαση της Electronic Arts να εξετάσει την συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τη χρήση του ονόματος FIFA. Σε σχετικό δελτίο τύπου τονίζεται ότι, αυτό δεν θα έχει την οποιαδήποτε επίπτωση στη χρήση των ονομάτων των ομάδων, των ποδοσφαιριστών και των διοργανώσεων, για τα οποία υπάρχουν ξεχωριστά συμβόλαια.

Με βάση νεότερες εξελίξεις, σε περίπτωση που αποφασιστεί η αλλαγή, ένα από τα υποψήφια ονόματα για τη σειρά είναι το «EA Sports FC». Αυτό προκύπτει έπειτα από αιτήσεις κατοχύρωσης του εν λόγω εμπορικού σήματος, που κατέθεσε η Electronic Arts στο Intellectual Property Office της Μ. Βρετανίας και το European Union Intellectual Property Office, την 1η και 4 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Όσο για τη νεότερη προσθήκη στη σειρά, το FIFA 22, λανσαρίστηκε πριν μερικές μέρες για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC, Google Stadia και Nintendo Switch (Legacy Edition).

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0