eSports & Games

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το Fall Guys: Ultimate Knockout

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το Fall Guys: Ultimate Knockout
Ως ο τίτλος του PlayStation Plus με τα περισσότερα downloads
Σχετικά Άρθρα

Το Fall Guys: Ultimate Knockout είχε κινήσει την περιέργεια του κοινού από τη στιγμή που ανακοινώθηκε. Το ιδιαίτερο παιχνίδι λανσαρίστηκε στις 4 Αυγούστου 2020 και προσφέρθηκε δίχως επιπλέον χρέωση στους συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus. Σχεδόν άμεσα, χιλιάδες παίκτες ξεκίνησαν να ασχολούνται φανατικά με αυτό και μέσα σε λίγες μέρες το battle royale platformer έγινε ένα από τα πλέον δημοφιλή multiplayer games της παγκόσμιας αγοράς. Μάλιστα η απήχησή του έφτασε σε τέτοιο επίπεδο, που πλέον είναι το παιχνίδι με τα περισσότερα downloads, από όσα έχουν δοθεί μέσω της υπηρεσίας PlayStation Plus.

Το παραπάνω επίτευγμα έδωσε στο Fall Guys: Ultimate Knockout μια θέση στο βιβλίο Guinness World Records και η σχετική καταχώρηση θα προστεθεί στην έκδοση του 2022. Δυστυχώς στην ανακοίνωση της Mediatonic, που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του, δεν αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των downloads. Όπως και να 'χει, το κατόρθωμα είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτο, με δεδομένο ότι όλα τα χρόνια που λειτουργεί, η υπηρεσία PlayStation Plus έχει προσφέρει στους παίκτες αρκετούς δημοφιλείς και ποιοτικούς τίτλους, όπως για παράδειγμα το Rocket League, που βρίσκεται πολλά περισσότερα χρόνια στην αγορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το παιχνίδι βρίσκεται στο επίκεντρο των βραβεύσεων. Είχε προταθεί για πέντε βραβείας BAFTA, για πέντε βραβεία Golden Joystick εκ των οποιων κέρδισε τα δύο, κατάκτησε τρόπαιο στα The Game Awards 2020 και τέλος τιμήθηκε με δύο βραβεία PlayStation Blog Game of the Year στις κατηγορίες best independent game και best multiplayer game.

Για την ώρα βρισκόμαστε στην πέμπτη σεζόν η οποία ολοκληρώνεται στις 16 Νοεμβρίου 2021 και η δράση έχει μεταφερεί στη ζούγκλα. Το ενδιαφέρον είναι η προσθήκη ενδυμασιών από το Kena: Bridge of Spirits που λανσαρίστηκε πρόσφατα, ενώ είναι βέβαιο πως θα υπάρξει και έκτη σεζόν, γεμάτη νέο περιεχόμενο.

Προς το παρόν, το platform battle royale game κυκλοφορεί για PlayStation 4 και PC. Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι αντίστοιχες εκδόσεις για Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και Nintendo Switch.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0