eSports & Games

Στα $116 δισ. θα φτάσει η αξία της αγοράς του mobile gaming την επόμενη τριετία

Στα $116 δισ. θα φτάσει η αξία της αγοράς του mobile gaming την επόμενη τριετία
Συνεχής άνοδος...

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την παγκόσμια αγορά του mobile gaming. Όπως προβλέπει η εταιρεία αναλύσεων Newzoo η αξία του συγκεκριμένου τομέα θα ξεπεράσει τα $116 δισ. το 2024.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Newzoo για την παγκόσμια αγορά των φορητών συσκευών και σε αυτήν αναφέρεται ότι η ετήσια αύξηση των εσόδων του κλάδου από το 2019 έως και το 2024 θα είναι της τάξης του 11,2%. Επιπλέον, για το 2021, αναμένεται πως η αξία της αγοράς των mobile games θα φτάσει τα $90,7 δισ.

Μάλιστα το ποσοστό της αύξησης στα χρήματα που θα ξοδέψουν οι καταναλωτές το επόμενο διάστημα, προβλέπεται να ξεπεράσει την αύξηση των gamers σε smartphones και tablets, που στην προαναφερθείσα πενταετία θα είναι της τάξης του 6,1%. Το έτος που διανύουμε, ο αριθμός όσων χρησιμοποιούν φορητές συσκευές για gaming θα φτάσει τα 3,9 δισ. και ως το 2024 θα έχουν αυξηθεί στα 4,5 δισ.

Παράλληλα, θα αυξηθεί η χρήση των δικτύων 5G. Πιστεύεται το 15% από τα 4,6 δισ. smartphones που κυκλοφορούν παγκοσμίως υποστηρίζουν δίκτυα 5G και ως το 2024 το ποσοστό θα τριπλασιαστεί με τον αριθμό τους να αγγίζει τα 5,3 δισ.

Ένα ακόμα θέμα που αγγίζει η έκθεση της Newzoo είναι οι επιπτώσεις που θα έχει στο mobile gamimg η συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε Apple και Epic, με την πρώτη να απαιτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιούν εφαρμογές που παρακολουθούν προσωπικά δεδομένα.

«Πιστεύουμε ότι η Apple θα αναγκαστεί να κάνει πιο ανοιχτό το οικοσύστημά της για πληρωμές μέσω φορητών συσκευών και δεν θα συνεχίσει να εφαρμόζει διαφορετικούς κανόνες ανά αγορά», αναφέρεται στην έκθεση.

Όσον αφορά για πρακτικές της Apple στην παρακολούθηση προσωπικών δεδομένων αναφέρεται ότι: «οι εταιρείες φορητών συσκευών έχουν μετατραπεί σε τεράστιες δεξαμενές δεδομένων και εταιρείες- όπως η Apple- στηρίζονται κατά πολύ σε εσωτερικά διαφημιστικά δίκτυα. Οι εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών για smartphones και tablets έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζουν υβριδικές πολιτικές για την αύξηση των εσόδων τους και οι αλλαγές στην ιδιωτικότητα των χρηστών είναι ένας παράγοντας που τις επιταχύνει».

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0