eSports & Games

Mobile Legends Professional League: Ρεκόρ θεαματικότητας τον τελευταίο μήνα με τουλάχιστον 1.7 εκατομμύρια θεατές

Mobile Legends Professional League: Ρεκόρ θεαματικότητας τον τελευταίο μήνα με τουλάχιστον 1.7 εκατομμύρια θεατές

Ιστορική πρωτεία για το MPL που συγκέντρωσε περισσότερους viewers από τα δύο πιο δημοφιλή πρωταθλήματα του League of Legends.

Σχετικά Άρθρα

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η θεαματικότητα του Mobile Legends: Bang Bang Professional League (MPL) της Ινδονησίας, καθώς τουλάχιστον 1.7 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την εξέλιξη του τον τελευταίο μήνα. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το MPL καθήλωσε περισσότερους θαυμαστές από τα πολυδιαφημισμένα πρωταθλήματα του LOL σε Ευρώπη (LEC) και Κορέα (LCK), παρά το ότι βρισκόμαστε πλέον μια ανάσα μακριά από το League of Legends Word Championship, δηλαδή το κορυφαίο ετήσιο eSport event.

To MPL της Ινδονησίας είναι η πιο δημοφιλής διοργάνωση του Mobile Legends, αριθμώντας εκατομμύρια πιστούς θαυμαστές σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία. Η όγδοη σεζόν του βρίσκεται υπό εξέλιξη και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου. Στις 28 Αυγούστου, όταν οι πρωταθλητές EVOS Legends υπερασπίστηκαν ξανά τον τίτλο τους, 2-0 τους RRQ Hoshi, η θεαματικότητα χτύπησε… κόκκινο με 1.721.912 θεατές να παρακολουθούν την τελική φάση.

Όσον αφορά το League of Legends, η στιγμή του LEC που συγκέντρωσε το περισσότερο ενδιαφέρον ήταν στις 22 Αυγούστου, όταν 843.491 θεατές είδαν την Fnatic να αφήνει εκτός παγκοσμίου τη superteam της G2, μετά από πέντε τρομερές μονομαχίες. Στο LCK, 1.315.849 φίλαθλοι παρακολούθησαν τους τελικούς ανάμεσα στις DWG ΚΙΑ και Τ1, με την DAMWON να πανηγυρίζει την τρίτη διαδοχική κατάκτηση του κορεάτικου πρωταθλήματος.

Τέλος, σημειώνεται πως η… κυριαρχία του MPL συνεχίζεται και με βάση τη μέση θεαματικότητα. Σύμφωνα με το Esports Charts, τη διοργάνωση της Ινδονησίας παρακολουθούν κατά μέσο όρο 338.682 θεατές, με το ευρωπαϊκό και κορεάτικο πρωτάθλημα του LOL να ακολουθούν, αριθμώντας 242.666 και 205.176 θαυμαστές αντίστοιχα.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0