eSports & Games

Ζεράρ Πικέ: Επενδύει στο League of Legends ιδρύοντας τη δική του ομάδα

Ζεράρ Πικέ: Επενδύει στο League of Legends ιδρύοντας τη δική του ομάδα

Κοντά στις 300.000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος της ομάδας που θα συμμετάσχει στην κορυφαία ισπανική λίγκα.

Σχετικά Άρθρα

Ο άσος της Μπαρτσελόνα προστίθεται στη μακροσκελή λίστα με τους superstars του αθλητισμού που έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στη βιομηχανία των eSports. Ο Ζεράρ Πικέ -μαζί με τον Ιμπάι Γιάνος- ιδρύει τη δική του ομάδα που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Superliga, δηλαδή στο κορυφαίο ισπανικό πρωτάθλημα του League of Legends.

Ο συνεργάτης του Πικέ είναι ο 26χρονος streamer, πιο γνωστός ως «Ibai», με τεράστια εμπειρία γύρω από τα eSports, αφού μέχρι πέρυσι αποτελούσε και τον παρουσιαστή της G2 Esports. Μάλιστα, είχε εκφράσει εδώ και μήνες τις προθέσεις του υποστηρίζοντας πως: «Το όνειρο μου είναι να αποκτήσω μια ομάδα που θα μπορέσει να διπλασιάσει το κοινό της με τη δυναμική που θα της παρέχω».

Οι δυο τους εξαγόρασαν τη θέση της Astralis Strombringers σε ένα deal που υπολογίζεται κοντά στις 300.000 ευρώ. Η Astralis προκρίθηκε στη Superliga αποκλείοντας την Emonkeyz, κερδίζοντας έτσι μια θέση σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με ομάδες που διαπρέπουν τα τελευταία χρόνια στο EU Masters.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πικέ και Ιμπάι δεν προτίθενται να κάνουν συνταρακτικές αλλαγές στο ρόστερ και στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Ο ανταγωνισμός στη Superliga είναι τεράστιος και το spot της Astralis διεκδικούσαν επίσης ιστορική eSports οργανισμοί, όπως η Fnatic, η Case Esports και η Heretics, κάτι που δίνει ιδιαίτερη αξία στη νέα επιχειρηματική κίνηση του θρύλου της Μπαρτσελόνα.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0