eSports & Games

Περισσότερα από 10 εκ. PlayStation 5 στα χέρια των καταναλωτών

Περισσότερα από 10 εκ. PlayStation 5 στα χέρια των καταναλωτών

Η ταχύτερη σε πωλήσεις κονσόλα της Sony.

Το PlayStation 5 είναι η κονσόλα για video games της Sony με τις ταχύτερες πωλήσεις και ήδη πάνω από 10 εκ. συστήματα βρίσκονται στα χέρια των καταναλωτών. Το παραπάνω νούμερο επιτεύχθηκε στις 18 Ιουλίου 2021, έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση του PlayStation 4.

Δεν αποκλείεται οι πωλήσεις να ήταν πολύ καλύτερες, αν δεν υπήρχε η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, που έχει βάλει φρένο στην παραγωγή των περισσότερων συσκευών. Γεγονός είναι ότι οι πωλήσεις του PlayStation 5 από την ημέρα που κυκλοφόρησε εξαρτώνται άμεσα από τη διαθεσιμότητα. Πάντως, το τελευταίο διάστημα η ικανοποίηση της ζήτησης έχει δείξει σημάδια ομαλοποίησης. Μιλώντας για την Ελλάδα, ήδη από τον περασμένο μήνα έχουν ικανοποιηθεί όλες οι προπαραγγελίες και όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τη νέα κονσόλα της Sony μπορούν να το κάνουν δίχως να χρειαστεί να μπουν σε λίστες αναμονής ή να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, ο πρόεδρος και CEO της Sony, Jim Ryan, προειδοποίησε σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως τα προβλήματα με την παγκόσμια διαθεσιμότητα της κονσόλας θα συνεχιστούν και προς το παρόν δεν υπάρχει ορατό τέλος στο πρόβλημα.

Sony δεν είναι μόνο hardware, αλλά και software με τους first party τίτλους της εταιρείας να αποδίδουν εξαιρετικά. Το Spider-Man: Miles Morales έχει ήδη πουλήσει 6.5 εκατομμύρια αντίτυπα, το Returnal που κυκλοφορεί αποκλειστικά για PS5 και απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, 560.000 και το επίσης αποκλειστικό Ratchet & Clank: Rift Apart, που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα έχει ήδη φτάσει στα χέρια πάνω από 1,1 εκ. παικτών. Επίσης, η εταιρεία ετοιμάζεται να μεταφέρει περισσότερα παιχνίδια της σε PC και αυτός είναι ο βασικός λόγος για την πρόσφατη εξαγορά της ολλανδικής Nixxes. Τόσο το Days Gone, όσο και το Horizon Zero Dawn αγαπήθηκαν από όσους παίζουν σε υπολογιστή.

Τέλος, ένα πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό του PlayStation 5, αναμένεται να ενεργοποιηθεί πολύ σύντομα. Πρόκειται για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου της κονσόλας με δίσκους M.2 SSD. Η χωρητικότητα των δίσκων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι 250GB με 4ΤΒ και τις προσεχείς εβδομάδες θα δημοσιοποιηθεί η πρώτη λίστα με όσους είναι συμβατοί.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0