eSports & Games

Brooklyn Nets: Η ομάδα τους στο NBA 2K αναλαμβάνει την εκπαίδευση φοιτητών στα eSports

Brooklyn Nets: Η ομάδα τους στο NBA 2K αναλαμβάνει την εκπαίδευση φοιτητών στα eSports
Οι Nets έγιναν η πρώτη επαγγελματική ομάδα που στηρίζει το έργο των HBCUs.
Σχετικά Άρθρα

To Nets Gaming Crew, η επίσημη ομάδα ηλεκτρονικού αθλητισμού του οργανισμού από το Brooklyn, ανακοίνωσε πως θα στηρίξει το HBCU (Historically Black Colleges & Universities) Gaming με στόχο την επιμόρφωση των σπουδαστών στα eSports.

Τα συγκεκριμένα Κολέγια και Πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν στοχοποιηθεί από ρατσιστικές συμπεριφορές, καθώς στο παρελθόν αποτέλεσαν εκπαιδευτική στέγη μόνο για Αφροαμερικανούς. Η συμφωνία με τους Nets θα είναι η πρώτη συνεργασία τους με μια επαγγελματική ομάδα από το χώρο του ηλεκτρονικού αθλητισμού.
HBCU.png
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι φοιτητές θα αγωνιστούν σε ειδικά διαμορφωμένα πρωταθλήματα και θα παρακολουθήσουν μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τίτλο «Press Play». Το «παρών» θα δώσουν παίκτες του NetsGC αλλά και κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας.

Τα πρώτα μαθήματα θα διεξαχθούν στις 20 Ιουλίου με τον Ivan Curtis, προπονητή και general manager της ομάδας, να αναφέρεται στο πλάνο του προγράμματος, που δεν είναι άλλο από τη γενικότερη εκπαίδευση των φοιτητών με στόχο την επαγγελματική τους αποκατάσταση στα eSports.

Ο Thomas Foley, διευθυντής του Indigo (gaming πλατφόρμα των HBCU), δήλωσε: «Ο λόγος που συμφωνήσαμε με τους NetsGC είναι η έντονη διάθεση τους να βοηθήσουν τους σπουδαστές μας στο επαγγελματικό gaming. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους συνεργάτες. Πλέον, οι φοιτητές των HBCU θα μπορούν να έχουν σπουδαίες ευκαιρίες για να καθιερωθούν σε μια πλήρως αναπτυσσομένη βιομηχανία».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Gillette, όσο και η Doordash (εταιρία διανομής φαγητού), στηρίζουν με τη σειρά τους ενεργά το έργο των HBCUs.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0