eSports & Games

H Konami προσανατολίζεται να λανσάρει το PES 2022 ως free to play game

H Konami προσανατολίζεται να λανσάρει το PES 2022 ως free to play game

Κίνηση που θα φέρει τα πάνω κάτω

Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Konami ετοιμάζεται να προβεί σε μία κίνηση που θα φέρει τα πάνω κάτω στην κυκλοφορία ποδοσφαιρικών παιχνιδιών για κονσόλες και PC. Πιο συγκεκριμένα, ο publisher του δημοφιλούς Pro Evolution Soccer είναι πολύ πιθανό να λανσάρει το PES 2022 ως πλήρως free to play τίτλο. Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου VGC Off The Record podcast, ο γνωστός δημοσιογράφος του Video Game Chronicle, Andy Robinson. Τόνισε πως η Konami προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το Pro Evolution Soccer και με την κίνηση που ετοιμάζει, θα φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο. Προφανώς, στόχος δεν είναι άλλος από το να προσελκύσει παίκτες από το FIFA, η δημοφιλία του οποίου συνεχώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Πρόσφατα, η Konami έκανε διαθέσιμο το demo ενός νέο ποδοσφαιρικού τίτλου που ετοιμάζει για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC, ζητώντας να μάθει τη γνώμη των παικτών, ώστε να προβεί όσο το δυνατό νωρίτερα στις απαραίτητες διορθώσεις και βελτιώσεις. Δεν αποκάλυψε το όνομα του παιχνιδιού, όμως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως πρόκειται για την επόμενη προσθήκη στη σειρά Pro Evolution Soccer. Υπολογίζεται ότι για την ανάπτυξή του έχουν αφιερωθεί τουλάχιστον δύο χρόνια, με δεδομένο ότι η προηγούμενη πλήρης κυκλοφορία ήταν το efootball PES 2020 και το efootball PES 2021 διατέθηκε υπό μορφή update, σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ό,τι συνηθίζεται. Πριν μερικές εβδομάδες προστέθηκε στον παιχνίδι και η διοργάνωση του Euro 2020.

Ανέκαθεν, η Konami προσπαθούσε να επικεντρωθεί στην ποιότητα του gameplay, προκειμένου να ξεπεράσει το βασικό πρόβλημα που ήταν η έλλειψη επίσημων αδειών για τη χρήση των ονομάτων ομάδων και παικτών. Τουλάχιστον, προσφέρει στους παίκτες όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να διαμορφώσουν ολόκληρα πρωταθλήματα, έστω και με ανεπίσημο τρόπο, προσθέτοντας οι ίδιοι τις ομάδες και τους παίκτες με τα κανονικά τους ονόματα, τα εμβλήματα, τις εμφανίσεις, ακόμα και τα πρόσωπά τους.

Mετά τη λήξης της πολυετούς συμφωνίας που είχε συνάψει με την UEFA, δεν μπόρεσε να ανανεώσει τις άδειες για το Champions League και το Europa League, που πέρασαν στα χέρια του ανταγωνιστικού FIFA. Η τελευταία εξέλιξη, ώθησε ακόμα μεγαλύτερη μερίδα του κοινού στο αντίπαλο στρατόπεδο. Πλέον η ιαπωνική εταιρεία επικεντρώνεται σε αποκλειστικές συμφωνίες, απευθείας με τις ομάδες. Πιο πρόσφατες ήταν αυτές με την Atalanta και τη Napoli (2023), που θα αναγκάσουν την Electronic Arts να αναζητήσει νέα ονόματα για αυτές στο FIFA, όπως συνέβη με την Juventus, που στο FIFA 21 αναφέρεται ως Piemonte Calcio. Τέλος, σημαντική κίνηση για την αύξηση της βάσης των παικτών του PES franchise, ήταν η προσθήκη του efootball PES 2021 στον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0