eSports & Games

Νέο ρεκόρ για το Twitch με 2,2 δισ. προβολές τoν Μάιο

Νέο ρεκόρ για το Twitch με 2,2 δισ. προβολές τoν Μάιο
Συνεχής η αύξηση της δημοφιλίας του...
Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύουν οι ιστοσελίδες Rainmaker και StreamElements, για τέταρτη φορά μέσα στο τρέχον έτος, η πλατφόρμα streaming Twitch κατέγραψε ρεκόρ προβολών. Πιο συγκεκριμένα, συνολικά, οι χρήστες παρακολούθησαν 2,2 δισ. ώρες περιεχομένου, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 37% σε σχέση με το περασμένο έτος και ελαφρώς υψηλότερος σε σχέση με τα περίπου 2,2 δισ. ωρών τον Απρίλιο.

Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες ήταν το Just Chatting, με πτώση προβολών 1% τον περασμένο μήνα, το Grand Theft Auto 5 με αύξηση 6% και το League of Legends με επίσης αύξηση της τάξης του 11%, ενώ υπήρξαν και άλλες, που συνέβαλαν σημαντικά στη δημιουργία του νέου ρεκόρ.

Έτσι λοιπόν, το Resident Evil Village που λανσαρίστηκε τον Μάιο βρέθηκε στην 10η θέση με 48 εκ. ώρες, το Apex Legends ήταν ένατο με 61% και σημαντική αύξηση προβολών κατά 33%, ενώ το Valorant κατέγραψε επίσης άνοδο, 19%, σε σχέση με τον Απρίλιο, προσθέτοντας 95 εκ. ώρες.

Έπειτα από την απόφαση για μείωση της τιμής των συνδρομών σε συγκεκριμένες χώρες, αναμένεται αύξηση του αριθμού των χρηστών, κάτι που θα έχει ως επακόλουθο ακόμα περισσότερες ώρες προβολής. Βραχυπρόθεσμα, οι χαμηλότερες τιμές σημαίνουν λιγότερα έσοδα για τους streamers, όμως οι επικεφαλής της υπηρεσίας πιστεύουν ότι αυτό θα ανατραπεί μεσοπρόθεσμα, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού των χρηστών. Επιπλέον, για να μην υπάρξουν προβλήματα, μέχρι ισορροπηθεί η κατάσταση, η εταιρεία είναι διατεθειμένη να πληρώνει η ίδια τη διαφορά στους δημιουργούς περιεχομένου.

Τέλος, όσον αφορά τον ανταγωνισμό, το Facebook Gaming ήταν πολύ μακριά από το οποιοδήποτε ρεκόρ, με 400 εκ. ώρες προβολής τον Μάιο, που μεταφράζεται σε αύξηση 23% σε σχέση με 12 μήνες πριν.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0