eSports & Games

TSM: Υπέγραψε ιστορικό deal αξίας 210 εκ. δολαρίων με εταιρίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων

TSM: Υπέγραψε ιστορικό deal αξίας 210 εκ. δολαρίων με εταιρίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων
Το FTX Token κάνει δυναμική είσοδο σε μια πλήρως αναπτυσσόμενη αγορά, όπως αυτή του gaming.

Μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στο χώρο των eSports ολοκλήρωσε η TSM. Ο Αμερικανικός οργανισμός θα μετονομαστεί σε «TSM FTX», αφού οι FTX Trading Limited και West Realm Shires Services θέλουν να διαφημίσουν το έργο τους στην τεράστια αγορά του gaming. Το deal θα γεμίσει τα ταμεία της ομάδας με 210 εκατομμύρια δολάρια και θα έχει ισχύ για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η TSM θα χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων για να επεκταθεί σε παγκόσμια εμβέλεια. Σχεδιάζει να χτίσει γραφεία σε Ασία, Ευρώπη και Νότια Αμερική σκοπεύοντας να επενδύσει στο mobile gaming και στις νέες πλατφόρμες. Επιπλέον, αγοράζει 1 εκ. δολάρια από το κρυπτονόμισμα του μεγάλου χορηγού της, το FTX Token, δίνοντας αυτή τη δυνατότητα πληρωμής σε όλο το εργατικό της δυναμικό, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών που απαρτίζουν τις ομάδες της.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιχειρηματική κίνηση που ενισχύει τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των eSports και των κρυπτονομισμάτων. Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν μια εβδομάδα η Dignitas ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ψηφιακή τράπεζα QNTMPAY και η G2 Esports έχει ήδη συμφωνία με την Bondly, πλατφόρμα που διευκολύνει τη διακίνηση λιγότερο εύχρηστων ψηφιακών νομισμάτων.

«Η βιομηχανία προσαρμόζεται στην ψηφιακή εποχή, όπως αποτυπώνεται και μέσω της ζήτησης των κρυπτονομισμάτων. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον ηλεκτρονικό αθλητισμό που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Τα eSports παρέχουν το ιδανικό περιβάλλον για επενδύσεις και χρηματοδότηση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, στη Νew York Times.

Η FTX και η West Realm Shires πρωταγωνιστούν στις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, καθώς στο FTX.US διαπραγματεύτηκαν τον τελευταίο μήνα περισσότερα από 6 δισ. δολάρια. Εκτός των ισχυρών νομισμάτων (Bitcoin και Ethereum), υπάρχει επιλογή συναλλαγής και με λιγότερο πολύτιμα κρυπτονόμισματα, όπως το πολύ δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δυκτύωσης, Dogecoin.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Forbes αποτίμησε την TSM στα 410 εκ. δολάρια, όμως, μετά την επίτευξη της πρόσφατης συμφωνίας η αξία της αναμένεται να εκτοξευθεί. Η επωνυμία TSM FTX δεν θα χρησιμοποιηθεί από όλες τις ομάδες του οργανισμού, με τον επίτροπο της Riot για τα πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής και της Ωκεανίας, Chris Greeley, να διευκρινίζει: «Η συμφωνία των TSM και FTX δεν παραβιάζει τους κανόνες χορηγίας του LCS, αλλά οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης εμπίπτουν σε μια κατηγορία χορηγίας που επιβάλλει περιορισμούς ενεργοποίησης. Έτσι, οι εμφανίσεις των παικτών στα τουρνουά που διοργανώνει η Riot Games δεν θα φέρουν το νέο όνομα της ομάδας».

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0