eSports & Games

Πόσα χρήματα βγάζουν οι 5 πιο επιτυχημένοι streamers στο Twitch;

Πόσα χρήματα βγάζουν οι 5 πιο επιτυχημένοι streamers στο Twitch;

Έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα και έγιναν εκατομμυριούχοι.

Streaming και gaming είναι δραστηριότητες που αρκετοί ξεκίνησαν ως χόμπι, αλλά πολύ γρήγορα, αναβαθμίστηκαν στις κυρίαρχες πηγές εσόδων τους. Στο Twitch υπάρχουν εκατομμύρια κανάλια, με τεράστια θεματολόγια και θεατές σε κάθε άκρη του κόσμου.

Η διαδραστικότητα με το κοινό, το πρωτοποριακό περιεχόμενο και η ικανότητα στο gaming, είναι τα κυριότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν πολύ επιτυχημένο streamer. Το BN Sports σας παρουσιάζει τα χρήματα που κερδίζουν οι 5 streamers με τους περισσότερους ακόλουθους, στην κορυφαία gaming πλατφόρμα του πλανήτη.

5. Auronplay – 8.6 εκατομμύρια followers

AuronPlay.jpg

O 32χρονος Raúl Álvarez Genes είναι σχετικά καινούργιος στο Twitch (2019), άλλα έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο του content creating. Παίζει κυρίως Minecraft, Grand Theft Auto V και Among Us. Είναι πολύ συζητήσιμος με το κοινό του και έχει επενδύσει χιλιάδες ώρες απλά για να συνομιλεί μαζί του. Πριν κάνει το χόμπι του επάγγελμα εργάζονταν σε τυπογραφείο.

Στο YouTube είχε κάνει την αρχή. Τα videos του έχουν 10 και 20 εκατομμύρια προβολές και το κανάλι του είναι το 3ο μεγαλύτερο στην Ισπανία. Όταν έκανε λογαριασμό στο Twitch η δημοτικότητα του εκτοξεύτηκε. Πλησιάζει τους 9 εκ. ακολούθους, έχει 20.000 συνδρομητές,  το υλικό του αριθμεί πάνω από 400.000 προβολές σε ημερήσια βάση και η εκτιμώμενη περιουσία του φτάνει 10 εκατομμύρια δολάρια.

4. Rubius - 9.1 εκατομμύρια followers

el-rubius-gano-867000-euros-2019.jpg

Ο Rubén Doblas αποτελεί μια από τις διασημότερες περσόνες στο internet. Είχε ποστάρει το πρώτο του video το 2006 δείχνοντας από τότε ένα κωμικό προφίλ που έγινε πολύ αγαπητό. Παίζει χιλιάδες παιχνίδια και έχει αναρτήσει αναρίθμητα vlogs. Το 2018 οργάνωσε ένα τουρνουά για το Fortnite που έμεινε στην ιστορία συγκεντρώνοντας την προσοχή σε περισσότερους από εκατομμύριο θεατές.

Σύμφωνα με το Socialblade.com, ο 31χρονος Ισπανός βγάζει ανά μήνα έως και 100 χιλιάδες αποκλείστηκα και μόνο μέσω streaming, με τα συνολικά του έσοδα να έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια δολάρια.

3. Shroud - 9.1 εκατομμύρια followers

17-1.jpg

Ο Michael Grzesiek ήταν ήδη γνωστός στο ευρύ κοινό από την επιτυχημένη παρουσία του στα eSports ως παίκτης της Cloud9 για το Counter-Strike. Ο Shroud συνδυάζει άρτια την ικανότητα ενός επαγγελματία παίκτη με τη διαδραστηκότητα που οφείλει να έχει ένας επιτυχημένος streamer. Αν και είχε εκατομμύρια υποστηρικτές στο Twitch, άλλαξε πλατφόρμα δοκιμάζοντας την τύχη του στο Mixer, με την Microsoft (εταιρία παραγωγής του) να του προσφέρει 10 εκ. δολάρια.

Το Forbes είχε υποστηρίξει πως τα συνολικά έσοδα του Καναδού για το 2019 έφτασαν τα 12.5 εκατομμύρια δολάρια. Tην επιστροφή του στο Twitch το 2020 παρακολούθησαν 500.000 θεατές σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα streams της πλατφόρμας. Το κανάλι του είναι το δεύτερο σε συνολικές προβολές και υπολογίζεται ότι στην παρούσα φάση τα μηνιαία κέρδη του φτάνουν μέχρι και τα 55.000 δολάρια

2. Tfue – 10.3 εκατομμύρια followers

TFUE-BACK.png

Ο 23χρονος Turner Tenney έχει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κανάλι στο οποίο streamαρει πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα. Διαπρέπει ως επαγγελματίας στο Fortnite, με τα Call of Duty: Warzone και Minecraft να ακολουθούν στη λίστα με τους αγαπημένους του τίτλους.

Τα συνολικά του κέρδη δεν έχουν αποκαλυφθεί με πλήρη ακρίβεια. Σε μια δικαστική διαμάχη που είχε με τη FaZe Clan, οι δικηγόροι της ομάδας του υποστήριξαν πως ο Αμερικανός έχει εξοικονομήσει πάνω από 20 εκ. δολάρια από τα streams του, ενώ μια -μάλλον τολμηρή- έρευνα αναφέρει πως τα συνολικά του έσοδα, συμπεριλαμβανομένου δωρεές, χορηγίες, έπαθλα και διαφημίσεις, ίσως να αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια

1. Ninja – 16.7 εκατομμύρια followers

Ninja-1.jpg

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για τον Richard Blevins; Από τότε που ήταν επαγγελματίας στο Halo ξεχώριζε για τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού του κερδίζοντας διαρκώς την αγάπη του κοινού. Ως streamer εδραιώθηκε στην κορυφή με το Fortnite. Είχε παίξει online μαζί με τον rapper Drake κάνοντας ρεκόρ στο Twitch με 650.000 θεατές. Κάθε post του γίνεται viral και τo 2018 τα social media του είχαν περισσότερες αντιδράσεις μέχρι και από τον Cristiano Ronaldo που είχε 300 εκ. παραπάνω ακολούθους.

Όπως ο Shroud, είχε περάσει κι αυτός από το Mixer, με τις φήμες να υποστηρίζουν ότι τα δικαιώματα του κόστισαν μέχρι και 50 εκατομμύρια για να μπορέσει να αλλάξει πλατφόρμα. To Forbes ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του το 2019 έφτασαν τα 17 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το αστέρι του Twitch βγάζει πάνω από 500.000 δολάρια το μήνα από όλες τις διαδικτυακές πηγές εσόδων του.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0