eSports & Games

Διπλάσιες πωλήσεις για το PS5 σε σχέση με τα Xbox Serie X/S το πρώτο τρίμηνο του 2021

Διπλάσιες πωλήσεις για το PS5 σε σχέση με τα Xbox Serie X/S το πρώτο τρίμηνο του 2021
Πρώτο και με διαφορά το Nintendo Switch.
Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με έρευνα αγοράς από ανεξάρτητη εταιρία αναλύσεων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι πωλήσεις του PlayStaion 5 ήταν κάτι παραπάνω από διπλάσιες σε σχέση με εκείνες των Xbox Series X και Xbox Series S.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ampere Analysis, η Sony πούλησε 2,83 εκ. PlayStation 5 από 1η Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου 2021. Στον αντίποδα, την ίδια χρονική περίοδο, η Microsoft πούλησε 1,31 κονσόλες Xbox Series X και Xbox Series S. Πολύ πιθανό, οι πωλήσεις και για τα τρία συστήματα να ήταν αρκετά περισσότερες, αν δεν υπήρχαν προβλήματα στην αλυσίδα προμηθειών, όπως η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, γεγονός που οδηγεί στην αδυναμία δημιουργίας stock.

"Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πωλήσεις και των δύο εκδόσεων του PlayStation 5 ήταν περισσότερες σε σχέση με εκείνες των Xbox Series, σε αναλογία μεγαλύτερη του 2 προς 1. Επιπλέον, προφανώς η Sony είναι απόλυτα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το μερίδιο του PS4 στην αγορά συνεχίζει να να είναι μεγάλο, ακόμα και με την έλευση της νέας γενιάς συστημάτων, όμως είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς την πραγματική ζήτηση, με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά", δήλωσε ο αναλυτής Piers Harding-Rolls.

Τα νέα είναι ακόμα καλύτερα για τη Nintendo. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021, η ιαπωνική εταιρεία πούλησε 5,86 εκ. κονσόλες Nintendo Switch, δηλαδή κατά 12% περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από το άθροισμα των πωλήσεων των PlayStations και Xbox Series X/S. Βέβαια, όπως σημειώνει η Ampere Analysis, το Nintendo Switch δεν αντιμετωπίζει προβλήματα διαθεσιμότητας και κυρίως, βρίσκεται στην "κορυφή" του κύκλου ζωής του, σημείο στο οποίο οι νέες κονσόλες θα φτάσουν έπειτα από μερικά χρόνια.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0