eSports & Games

Σημαντικό βήμα της Xbox προς το mobile gaming μετά την συμφωνία με την κορυφαία developer, TiMi

Σημαντικό βήμα της Xbox προς το mobile gaming μετά την συμφωνία με την κορυφαία developer, TiMi

Στόχος η τεράστια κινεζική αγορά.

Σχετικά Άρθρα
Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας του gaming ενώνουν τις δυνάμεις τους. Πρόκειται για την Xbox Game Studios και την TiMi Studios, θυγατρική της κινεζικής εταιρείας, Tencent Holdings Ltd. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, υπόγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, για την από κοινού ανάπτυξη νέων παιχνιδιών. Για την ώρα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του deal, όμως δεν αποκλείεται αυτό να είναι ένα καθοριστικό βήμα για την επέκταση του Xbox brand και στο mobile gaming.

Από τη μία, η Timi Studios αναδείχτηκε σε κορυφαία game developer το περασμένο έτος. Είναι γνωστή για τη δουλειά της σε παιχνίδια για φορητές συσκευές, όπως το Call of Duty Mobile, η επιτυχία του οποίου είναι τεράστια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα έσοδα του τίτλου το 2020 ξεπέρασαν τα $10 δισ. Μια απλή σύγκριση με τα $8,09 δισ. συνολικά έσοδα της Activision Blizzard που έχει τα δικαιώματα του Call of Duty franchise είναι αρκετή όχι μόνο για να καταδειχτεί το πόσο υψηλό είναι το νούμερο για το οποίο γίνεται λόγος, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται πλέον για την Xbox Game Studios. Το επόμενο διάστημα, η TiMi θα λανσάρει το Pokémon Unite για συσκευές iOS, Android και Nintendo Switch, ενώ παράλληλα συνεχίζει να υποστηρίζει τα Honor Of Kings και Arena Of Valor.

Από την άλλη, μετά την εξαγορά της ZeniMax Media από την Microsoft, το δυναμικό της Xbox Game Studios αυξήθηκε κατακόρυφα. Η συμφωνία, ύψους $7,5 δισ. μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η Bethesda, ανέβασε τον αριθμό των studios που ασχολούνται με first party τίτλους για το Xbox σε 23. Ονόματα όπως Halo, Minecraft, Fallout, Forza και Wolfenstein δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Οπότε όλοι κατανοούν τα οφέλη που θα έχουν οι gamers από αυτή τη "σύζευξη" μεταξύ δύο κολοσσών της Ανατολής και της Δύσης.

Τέλος, στόχος της Microsoft είναι προφανώς και η διείσδυση στην Κίνα. Η κυκλοφορία του Nintendo Switch στην, τεράστια, τοπική αγορά ήταν άκρως επιτυχημένη, με την κονσόλα να έχει ήδη αφήσει πίσω σε πωλήσεις το PS4 και το Xbox One, γεγονός που δεν έχει ξεφύγει από το στόχαστρο της αμερικανικής εταιρείας.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0