eSports & Games

Άλλο ένα έτος ρεκόρ για τα οικονομικά της Ubisoft

Άλλο ένα έτος ρεκόρ για τα οικονομικά της Ubisoft
Το τρίτο μέσα σε τέσσερα χρόνια...

Η Ubisoft ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2021. Για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας κινήθηκαν σε επίπεδα νέου ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 39% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, κάτι που μεταφράζεται σε €2,22 δισ. και τα καθαρά έσοδα με βάση τα ενεργά συμβόλαια ήταν κατά 46% περισσότερα και το αντίστοιχο ποσό €2,24 δισ. Το συνολικό καθαρό εισόδημα ήταν €105,2 εκ. ενώ ένα χρόνο πριν υπήρχε ζημιά €124 εκ.

Επίσης, η Ubisoft επιβεβαίωσε ότι μέσα στο τρέχον έτος θα λανσαριστούν τα Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine, Riders Republic, The Division Heartland και Roller Champions, όμως η κυκλοφορία του Skull and Bones παίρνει νέα αναβολή και μετατίθεται για το οικονομικό έτος που ξεκινάει την 1η Απριλίου 2022. Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για την πρώτη αναβολή και με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, το παιχνίδι έπρεπε να έχει τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων έως τις 31 Μαρτίου 2018.

Όταν ρωτήθηκε από τους επενδυτές της εταιρείας για το Skull and Bones, ο CEO Yves Guilemot δήλωσε ότι εμπιστεύεται την Ubisoft Singapore που έχει την ευθύνη της ανάπτυξης, λέγοντας ότι αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι του Assassins Creed franchise. Ακόμα, ενημέρωσε ότι την προσπάθεια της Ubisoft Singapore έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα από μια ομάδα άλλων studios, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η διαδικασία της ανάπτυξης.

Από πλευράς του, ο CFO της Ubisoft, Frédérick Duguet πρόσθεσε πως ο publisher εγκαταλείπει τη στρατηγική της κυκλοφορίας 3-4 ΑΑΑ τίτλων ανά έτος. Υπογράμμισε ότι, ενώ παιχνίδια όπως το Riders Republic προσφέρουν όλα όσα αναμένει το κοινό από ένα πρωτοκλασάτο παιχνίδι, η εταιρεία δημιουργεί επίσης high-end free-to-play games ώστε να είναι ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές της αγοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναφορά έγινε και σε παιχνίδια που ήδη έχουν ανακοινωθεί και αναμένονται το επόμενο διάστημα, όπως το Beyond Good & Evil 2, το επόμενο Star Wars αλλά και έναν τίτλο εμπνευσμένο από το Avatar του James Cameron.

Όσον αφορά το τρίμηνο που ήδη διανύουμε, η εταιρεία αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα με βάση τα ενεργά συμβόλαια θα μειωθούν κατά 22%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, κάτι που μεταφράζεται σε €320 εκ. Ναι μεν υπάρχουν σημαντικές κυκλοφορίες, όμως δώδεκα μήνες πριν, σειρές όπως τα Just Dance, Assassin's Creed αλλά και το Rainbow Six: Siege, απέφεραν στην Ubisoft σημαντικά έσοδα, με βασικό παράγοντα την αρχή της πανδημίας, οπότε και αρκετοί στράφηκαν στα video games, λόγω της συνεχιζόμενης καραντίνας.

Τέλος, για όλο το έτος, η Ubisoft αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα με βάση τα ενεργά συμβόλαια θα κινηθούν σε μονοψήφιο ποσοστό. Στυλοβάτες στην όποια ανάπτυξη θα είναι όχι μόνο οι νέες αλλά και οι κυκλοφορίες προηγούμενων χρόνων.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0