Football Talk

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 8-1: Ασταμάτητη Ένωση, οκτώ γκολ και παράσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια

tags :
ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 8-1: Ασταμάτητη Ένωση, οκτώ γκολ και παράσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια
Η ΑΕΚ διέλυσε με 8 γκολ τον Πανσερραϊκό στην Allwyn Arena, έχοντας καθαρίσει ουσιαστικά την υπόθεση από το πρώτο ημίχρονο, όταν πήγε στα αποδυτήρια με το εντυπωσιακό 6-0. Τέσσερις ασίστ και ένα γκολ από τον Πέτρο Μάνταλο, δύο τέρματα από τον Βάργκα δύο ο Αλεξίου και από ένα οι Ζοάο Μάριο, Βιτάλις και Ζούμπκοφ.

Η ΑΕΚ μετέτρεψε σε παράσταση το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικρατώντας με το επιβλητικό 8-1 του Πανσερραϊκού. Η Ένωση του Μάρκο Νίκολιτς μπήκε από νωρίς με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό της και δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους, φτάνοντας στο 6-0 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.

Το σκορ άνοιξε στο 10ο λεπτό. Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Αλεξίου σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, στέλνοντας την μπάλα με δυνατή κεφαλιά στα δίχτυα για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και να κυκλοφορεί την μπάλα με χαρακτηριστική άνεση, με τον Μάνταλο να έχει κομβικό ρόλο στη δημιουργία. Ο Ζούμπκοφ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από τη δεξιά πλευρά, ενώ η ΑΕΚ έβρισκε συνεχώς τρόπους να ανοίγει την άμυνα του Πανσερραϊκού.

Στο 35' ο Ζοάο Μάριο ανέβασε τον δείκτη του σκορ, αξιοποιώντας την εξαιρετική συνεργασία του με τον Μάνταλο. Ο αρχηγός της Ένωσης βρήκε τον Πορτογάλο στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος με το αριστερό έκανε το 3-0.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 38', ο Βάργκα χτύπησε ξανά. Ο Μάνταλος έβγαλε μακρινή μπαλιά μέσα στην περιοχή, ο Ούγγρος φορ έκανε το κοντρόλ με το αριστερό και με το ίδιο πόδι εκτέλεσε τον Σακαλίδη, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμορφώνοντας το 4-0.

Η ΑΕΚ δεν κατέβασε ταχύτητα ούτε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Οι συνδυασμοί των Μάνταλου, Αλεξίου, Ζούμπκοφ, Ζοάο Μάριο και Βιτάλις έβγαλαν ακόμη ένα εντυπωσιακό γκολ, με τον Βιτάλις να σκοράρει με τακουνάκι για το 5-0.

Στο 45' ήρθε και το έκτο γκολ. Ο Ζούμπκοφ πάσαρε στον Μάνταλο στο ημικύκλιο της περιοχής, ο αρχηγός της ΑΕΚ ντρίμπλαρε τον αντίπαλό του, έφερε την μπάλα στο δεξί και εκτέλεσε τον Σακαλίδη για το 6-0. Έτσι, η Ένωση πήγε στην ανάπαυλα με έξι γκολ, ενώ ο Μάνταλος είχε ήδη τέσσερις ασίστ και ένα τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του, πραγματοποιώντας δύο αλλαγές με την έναρξη, όμως η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο.

Η ΑΕΚ συνέχισε τις αλλαγές της, με τους Κουτέσα και Ζίνι να περνούν στο παιχνίδι αντί των Βάργκα και Μάνταλου. Αργότερα, στο 70', Καλοσκάμης και Χριστακόπουλος πήραν τις θέσεις των Βίντα και Ζοάο Μάριο. Στο 72' ήρθε το 7-0. Ο Χριστακόπουλος πάσαρε εσωτερικά στον Ζούμπκοφ και ο Ουκρανός εξτρέμ, με το αριστερό μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα ψηλά στη δεξιά γωνία του Σακαλίδη, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ.

Η Ένωση συνέχισε να ψάχνει και άλλο γκολ και τελικά το βρήκε στο 84'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Σακαλίδης έκανε κακή έξοδο, ο Αργυρίου πήρε την κεφαλιά και, στην εξέλιξη της φάσης, ο Αλεξίου με προβολή έγραψε το 8-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Μάλιστα, η ΑΕΚ βρήκε και ένα ακόμη γκολ με τον Ζίνι, μετά από ασίστ του Ζούμπκοφ, όμως ο Ανγκολέζος φορ ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα ακυρώθηκε. Ο Πανσερραϊκός μείωσε στο 91' με τον Ηλιάδη από κοντά για το τελικό 8-1.

 Η Ένωση ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 10 ήταν στον στόχο, ενώ τα οκτώ γκολ αποτυπώνουν την απόλυτη επιθετική της κυριαρχία. 

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Μπαλαμώτης, Λυκογιάννης, Βίντα (70' Χριστακόπουλος), Αλεξίου, Γκεοργκίεφ, Κάιρινεν, Βιτάλις (78' Αργυρίου), Ζοάο Μάριο (70' Καλοσκάμης), Ζούμπκοφ, Μάνταλος (59' Ζίνι), Βάργκα (59' Κουτέσα)

Πανσερραϊκός (Αλέκος Βοσνιάδης): Σακαλίδης, Αρμουγκόμ, Καρασαλίδης, Αλιατίδης, Αδάμ, Ρούμιαντσεβ (62' Ηλιάδης), Οικονόμου (46' Ρομέρο), Ζορζίνιο (46' Μωυσίδης), Μασκανάκης (74' Πολιτάκης), Βερνάρδος, Κωτσόπουλος (62' Πασάς)

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης