Football Talk

Champions League, προημιτελικά: Η Μπάρτσα «προσαρτίστηκε» στη Μαδρίτη, κυνική πρωταθλήτρια η Παρί στη Γαλλία!

Champions League, προημιτελικά: Η Μπάρτσα «προσαρτίστηκε» στη Μαδρίτη, κυνική πρωταθλήτρια η Παρί στη Γαλλία!
Ανοιχτοί λογαριασμοί χθες ενόψει των ρεβάνς, απόψε λίγο πιο σταθερά τα δεδομένα ισχύος στα ζευγάρια σε Παρίσι και Βαρκελώνη. Στην Πόλη του Φωτός, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Παρί Σεν Ζερμέν πλέον έχει κάνει κανονικότητα τις βραδιές χαρακτήρα, διαγράφοντας πλήρως εκείνες των αποκλεισμών της με κάθε τρόπο, και το 2-0 επί μιας Λίβερπουλ σε καθεστώς μόνιμης κρίσης επιβεβαιώνει τη δυναμική της και τις προθέσεις για το ιστορικό back to back. Την ίδια στιγμή η Καταλονία βιώνει την ποδοσφαιρική... προσάρτηση της στη Μαδρίτη, καθώς ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Ατλέτικο, που βρίσκεται μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία με τις συνθήκες υπέρ της. Ντουέ (11') και Κβαρτσχέλια (65'), Χουλιάν Άλβαρες (45') και Σόρλοθ (70') οι σκόρερ.  
Παρί Σεν Ζερμέν - Λίβερπουλ 2-0 

Βίοι αντίθετοι φέτος για τις δύο αντιπάλους, η μεν - η αποψινή (08/04) γηπεδούχος - διαγράφει πια πρωταθληματικές πορείες, η δε - η φιλοξενούμενη - δεν είναι πια ούτε το φάντασμα του περσινού σαρωτικού εαυτού της, καθώς το black out του φθινοπώρου μετατράπηκε σε αναπόδραστη κρίση μηνών σε μια χαμένη σεζόν συντριβής προσδοκιών. Μικρογραφία αυτής, το 90λεπτο του Παρισιού. Κατοχή μόλις 25%, πεντάδα αμυντική για δεύτερη φορά σε... 107 (!) κι ένας Σαλάχ που έκανε ζέσταμα για να... μείνει τελικά στον πάγκο σε τετραπλή αλλαγή, περιγράφουν, όχι γλαφυρά, αλλά με τη σκληρή αλήθεια της στατιστικής και τον κυνισμό της (μη) διαχείρισης το βράδυ των «reds» και το αντίστοιχα... ευκολάκι των Γάλλων. 

Η γλαφυρότητα και η ομορφιά υπάρχει στα γκολ της ομάδας του Λουίς Ενρίκε, ιδίως δε στο εντυπωσιακό σόλο του Κβαρατσχέλια στο 62'. Αρχικά, το new entry της Παρί και κάτοχος του βραβείου Golden Boy, μπροστά από τον «δικό μας» Χρήστο Μουζακίτη, πανηγυρίζει μετά από σουτ και κόντρα που μπερδεύει τον Μαμαρντασβίλι, που, ωστόσο, κρατά την ομάδα του στο ματς έναντι των προσπαθειών του Γεωργιανού (32ο λεπτό), όπως και στον πρώτο ξανά και στο σουτ του Ντεμπελέ, στο 37' και στο 42', αντίστοιχα, με τον Γάλλο εξτρέμ και κάτοχο της χρυσής μπάλας να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι προς το τέλος του αγώνα. 

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2 

Προπορευόμενη στη La Liga και πέρυσι με την μπουκιά στο στόμα, λόγω του ψυχοδράματος στο Μιλάνο, που τη βρήκε... ξεψυχισμένη να αναζητά την επόμενη ευκαιρία της. Ένα βήμα πριν τα ημιτελικά και το project της επιστροφής στην κορυφή της Ευρώπης θα περάσει από τις... συμπληγάδες της Ατλέτικο, που έχει δικαιωματικά τον πρώτο λόγο, χάρη στο 2-0 μέσα στην Βαρκελώνη! Εκατέρωθεν ευκαιρίες στην αρχή, με τους Ράσφορντ και Άλβαρες εντός διλέπτου (4'-5') να απειλούν, με τον Βρετανό να σκοράρει στο 18', αλλά το γκολ ακυρώνεται ως offside. Το καθοριστικό του πρώτου μέρους και ο X factor του ματς το γκολ του Αργεντινού επιθετικού με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 45', ενώ λίγο νωρίτερα ο Κουμπαρσί αποβλήθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο αρνητικός πρωταγωνιστής ο πρώην εξτρέμ της Γιουνάιτεντ, καθώς αστοχεί σε κενή εστία και βλέπει τον Μούσο να αποκρούει από κοντά το σουτ του με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι, πριν ο Σόρλοθ σφραγίσει τη νίκη στο 70' με κεφαλιά. 

Νικόλας Κανελλόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης