Football Talk

«Χ»αμένοι και οι δύο: Ισοπαλία και... χασούρα στο ντέρμπι των τερματοφυλάκων και της Θεσσαλονίκης!

«Χ»αμένοι και οι δύο: Ισοπαλία και... χασούρα στο ντέρμπι των τερματοφυλάκων και της Θεσσαλονίκης!
Ο καθένας είχε το στόχο του για την κατηγορία του play off που του αναλογεί και οι δύο όμως... έμειναν με την όρεξη των τριών βαθμών, με την ισοπαλία στο τέλος της βραδιάς να μην εξυπηρετεί κανέναν από τους δύο. Ο μεν Άρης καλείται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των διωκτών του για τις θέσεις 5-8 και αντίστοιχα ο συμπολίτης ΠΑΟΚ χάνει δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την κορυφή, μένοντας σίγουρα στους 45 βαθμούς και στο -3 από τον πρωτοπόρο Δικέφαλο της Αθήνας, αναμένοντας κι αυτός το ντέρμπι του Φαλήρου.  
Φρένο στο νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ έβαλε ο Άρης. Οι κίτρινοι άντεξαν παρά την ανωτερότητα του Δικεφάλου, ο Αθανασιάδης έκανε κομβικές αποκρούσεις και το ντέρμπι στο “Κλ. Βικελίδης” για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League έμεινε στο 0-0. Η μεγαλύτερη στιγμή στο ματς ανήκε στον Δικέφαλο, με τον Αθανασιάδη να σταματά τον Ντεσπόντοβ σε τετ-α-τετ στο 36′. Οι δύο ομάδες άγγιξαν το γκολ στις καθυστερήσεις, όμως ο Αθανασιάδης είπε όχι στο ψαλίδι του Πέλκα και ο Παβλένκα κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στην κεφαλιά του Φαμπιάνο. Έτσι ο ΠΑΟΚ είδε το νικηφόρο σερί οκτώ αγώνων που έτρεχε εντός των συνόρων να τελειώνει και έμεινε στους 45 βαθμούς, στο -3 από την ΑΕΚ που έχει ένα ματς παραπάνω και στο -1 από τον Ολυμπιακό. Ο Άρης από την άλλη μεριά δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Παναιτωλικού, όμως ανέβηκε 6ος, στο -3 από τον Παναθηναϊκό.

Ο Πέλκας απέφυγε με όμορφη προσποίηση με το σώμα τον Σούντμπεργκ και εκτέλεσε με το δεξί από τα αριστερά της περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, στην πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ στο 3ο λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν δυνατά και στο 11′ ο Ζαφείρης κατέβασε προ του Σούντμπεργκ και εκτέλεσε άμεσα με το αριστερό, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε. Στο 19′ ο Πέλκας έσκαψε στην περιοχή, ο Σούντμπεργκ απομάκρυνε με το κεφάλι και ο Ζίβκοβιτς σούταρε στην κίνηση με το αριστερό, αλλά χωρίς καλή ισορροπία και η μπάλα έφυγε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ. Από απομάκρυνση της άμυνας του Άρη, ο Πέλκας εκτέλεσε με το δεξί από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε και πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 35′ ο Ντούντου πέρασε ωραία στα αριστερά της περιοχής στον Μορόν, ο οποίος εκτέλεσε με το αριστερό από δύσκολη γωνία, με τον Παβλένκα να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ. Η πιο μεγάλη στιγμή του ΠΑΟΚ ήρθε όμως στο 36′. Ο Δικέφαλος κινήθηκε ταχύτατα στην κόντρα, ο Ζίβκοβιτς πέρασε στον Ντεσπόντοβ που έφτασε απέναντι στον Αθανασιάδη και πλάσαρε εντός περιοχής, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε μεγάλη απόκρουση. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο μπάλα στρώθηκε στον Ζαφείρη που πλάσαρε στην κίνηση με το αριστερό εσωτερικό φάλτσο, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Άρη.

Στο 53′ ο Πέλκας πλάσαρε στην κίνηση με το δεξί από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Έπειτα από πλάγιο από δεξιά, ο Γένσεν πήρε την κεφαλιά, ο Δώνης κατέβασε με το στήθος και εκτέλεσε από την καρδιά της περιοχής, όμως δεν μπόρεσε να βρει εστία στο 63′. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Απίθανη φάση στο 91′. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Πέλκας απογειώθηκε και έκανε ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ, με τον Αθανασιάδη να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούει. Ο Άρης άγγιξε το γκολ στο 90’+4′. Ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή έπειτα από κόρνερ από δεξιά, ο Παβλένκα κράτησε το 0-0.

Οι συνθέσεις: 

Άρης (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Τεχέρο, Φαμπιάνο, Σούντμπεργκ, Φαντιγκά, Χόνγκλα, Ράτσιτς, Πέρεθ (72’ Γκαρέ), Ντούντου (59’ Δώνης), Γένσεν (88’ Αλφαρέλα), Μορόν (59’ Κουαμέ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Βολιάκο (54’ Μιχαηλίδης), Λόβρεν, Μπάμπα, Οντζόεφ, Ζαφείρης (83’ Καμαρά), Πέλκας, Ντεσπότοφ (57’ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Γιακουμάκης (83’ Γερεμέγεφ)

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης