Football Talk

Ιράν: Σοκ με τον θάνατο αθλήτριας από κρατικά πυρά κατά τις διαδηλώσεις!

Ιράν: Σοκ με τον θάνατο αθλήτριας από κρατικά πυρά κατά τις διαδηλώσεις!
Εν μέσω των πολλαπλών διαδηλώσεων στην Τεχεράνη, η ποδοσφαιρίστρια Ζάχρα Αζνταπούρ έπεσε νεκρή από κρατικά πυρά, με τη σορό της να παραδίδεται μονάχα τρεις μέρες μετά στην οικογενειά της για ταφή. 
Στα 24 της μόλις χρόνια κόπηκε το νήμα της ζωής της με αιτία την καταστολή και την πολιτειακή αναταραχή. Στη διαδήλωση της Καράτζ, στο δυτικό τμήμα της Τεχεράνης τα κρατικά πυρά είναι η αιτία που συγκαταλέγεται αναγκαστικά στα θύματα των ημερών, λόγω της συμμετοχής της σ' αυτές με τον επιπρόσθετο παράγοντα ότι η ίδια ως επαγγελματίας αθλητρια βρισκόταν στο κοινωνικό στόχαστρο, λόγω της καταπάτησης των γυναικείων δικαιωμάτων. 


Η ίδια διεθνής και συμμετέχουσα, τόσο σε καλοκαιρινά καμπ της εθνικής ομάδας, όσο και με εμπειρία σε συλλογικό επίπεδο (είχε φορέσει τις φανέλες των Αζαράχς και Σάμπα και αγωνιζόταν μέχρι πρότινο στη Μεχρεγκάν Παρντίς) αποτελούσε... παράδειγμα προς αποφυγή για την τοπική κοινωνία, καθώς ο αθλητισμός λογίζεται ως πράξη αντίδρασης από τις γυναίκες και υποχρηματοδοτείται, με τη χρήση της χιτζάμπ να είναι υποχρεωτική σε αγώνες και προπονήσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης