Football Talk

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Επεισόδια στο Παρίσι μετά τη νίκη της Σενεγάλης (νids)

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Επεισόδια στο Παρίσι μετά τη νίκη της Σενεγάλης (νids)
Η Σενεγάλη επικράτησε του Μαρόκου στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και στο Παρίσι εκτυλίχθηκαν επεισόδια.

Σκηνές άπειρου κάλλους στο Παρίσι μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μεταξύ του Μαρόκου και της Σενεγάλης. Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας όπου υπάρχει έντονο το αφρικανικό στοιχείο ειδικά από την χώρα της Σενεγάλης (πάνω από 500.000 Σενεγαλέζοι κατοικούν στην Γαλλία), οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι όπως και τα επεισόδια στα Ηλύσια Πεδία, που βρίσκονται στο 8ο διαμέρισμα, όπου οι συγκεντρώσεις είχαν αρχικά απαγορευτεί, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας υπήρξαν 63 συλλήψεις κατοίκων, ενώ 14 αστυνομικοί υπέστησαν ελαφρά τραύματα κατά τη διάρκεια των ταραχών.

«Αυτές οι αυθόρμητες συγκεντρώσεις υποστηρικτών, αρχικά εορταστικές, δημιούργησαν περιορισμένες διαταραχές της δημόσιας τάξης, ιδιαίτερα στην περιοχή του Παρισιού, της Λυών και της Αβινιόν και οδήγησαν στην σύλληψη των ταραχοποιών», ανέφερε ο επικεφαλής της γαλλικής αστυνομίας.


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης