Επί της ουσίας, αυτή είναι η συνθήκη που άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης και καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν σοβαρή η Λίβερπουλ στο δεύτερο μέρος, βρήκε φάσεις, σκόραρε με Ίσακ και Εκιτικέ και επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα της Premier League.
Ανησυχία, πάντως, στους «κόκκινους» για τον Σουηδό φορ, που μετά την επίτευξη του γκολ του, αντικαταστάθηκε αναγκαστικά. Πώς, όμως, φτάσαμε σε αυτό το σημείο;
Για να φτάσουμε εκεί, προηγήθηκε η κόκκινη στον Σίμονς στο 33ο λεπτό, με τον Ολλανδό να πατά άθελά του τον αστράγαλο του φίλου και συμπατριώτη του, Φαν Ντάικ, με τον ρέφερι να βλέπει τη φάση και στο On-field review για να δείξει την κόκκινη.
Η Λίβερπουλ κατάφερε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο να βρει γκολ, με τον Ίσακ στο 56’ να πλασάρει από την υπέροχη κάθετη του Βιρτς, αλλά να τραυματίζεται πολύ σοβαρά και ν’ αποχωρεί υποβασταζόμενος.
Το 1-0 έδωσε αέρα νίκης στους παίκτες του Σλοτ που με την κεφαλιά του Εκιτικέ στο 66’ ουσιαστικά «κλείδωσαν» το θετικό αποτέλεσμα με το προσωρινό 2-0. Ορισμένες απροσεξίες θα μπορούσαν να έχουν στοιχίσει πολύ ακριβά στη Λίβερπουλ, κυρίως μετά τη μείωση του σκορ από τον Ριτσάρλισον στο 83’ με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει δίχτυα εύκολα έπειτα από φάση διαρκείας (1-2).
Οι Λονδρέζοι ξεσήκωσαν και τον κόσμο τους, πίεσαν, προσπάθησαν να προκαλέσουν μεγάλο κακό στους «κόκκινους» με μια πιθανή ισοφάριση, αλλά τελικά έμειναν και με 9 στις καθυστερήσεις, όταν ο Ρομέρο δεν συγκράτησε τα νεύρα του και χτύπησε τον Κονατέ μετά από μονομαχία τους. Ο Άλισον στο φινάλε κράτησε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους σε στιγμές έντονης πίεσης από το κλαμπ της πρωτεύουσας.






