Μία σπουδαία μέρα για την Κρίσταλ Πάλας, μία μοναδική στιγμή στην ιστορία της! Λίγους μήνες μετά την «παρθενική» κατάκτηση του FA Cup, αισίως σηκώνει και το Community Shield, επικρατώντας της Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι! Βρέθηκε δις πίσω στο σκορ, αντέδρασε, ισοφάρισε και στη «μεγάλη» εικόνα, ήταν ανώτερη. «Μοιραίοι» Σαλάχ, ΜακΆλιστερ και Έλιοτ, ο Ντιν Χέντερσον απέκρουσε δύο φορές στη «ρώσικη ρουλέτα» και έκανε τον Όλιβερ Γκλάσνερ να πανηγυρίσει.
Μπορεί η Λίβερπουλ να μην πραγματοποίησε μία εμφάνιση που ενθουσίασε τον κόσμο της, όμως αυτό φαντάζει απόλυτα λογικό, αναλογικά με την περίοδο που βρισκόμαστε και το χρονικό διάστημα που διανύουμε.
Οι ομάδες εξακολουθούν να βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας, η Premier League δεν έχει ξεκινήσει και οι προπονητές έχουν ως στόχο να επιτύχουν την άμεση προσαρμογή των μεταγραφών τους.
Ωστόσο, ακόμη και αν το Community Shield είναι ένα επίσημο – φιλικό, ουδείς μπορεί να είναι αδιάφορος. Και φάνηκε. Είδαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και τη Λίβερπουλ στο «Wembley». Με τέσσερα γκολ, με ευκαιρίες, με ένταση, με αναγκαστική αλλαγή του Γκέχι!
Και εν τέλει, αυτή που «χαμογελά» είναι η Κρίσταλ Πάλας, χάρη στον εκπληκτικό Τζόρνταν Χέντερσον! Πώς, όμως, φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ας τα δούμε αναλυτικά.
Αναλυτικά, η διαδικασία των πέναλτι:
Σαλάχ, Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 0-0
Ματετά, Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-0
ΜακΆλιστερ, Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-0
Έζε, Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-0
Χάκπο, Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-1
Σαρ, Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 2-1
Έλιοτ, Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 2-1
Σόσα, Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 2-1
Σόμποσλαϊ, Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 2-2
Ντιβένι, Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 3-2






