Football Talk

Σήμερα στην Αθήνα ο Λαφόντ - Ο νέος βασικός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού

Σήμερα στην Αθήνα ο Λαφόντ - Ο νέος βασικός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού
Είναι πλέον δεδομένο πως ο Αλμπαν Λαφόντ θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού από τη Ναντ.
Απόψε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα πατήσει Ελλάδα, ο Αλμπάν Λαφόντ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας, αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Ναντ για ένα χρόνο, χωρίς ωστόσο να μπει οψιόν αγοράς στη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

Ο Λαφόντ ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Τουλούζ, ενώ έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα, καταγράφοντας με αυτή 106 συμμετοχές με 35 clean sheets σε όλες τις διοργανώσεις. Η χρηματιστηριακή του αξία «εκτοξεύτηκε» στα 18 εκατ. ευρώ, με την Φιορεντίνα να τον αποκτά το καλοκαίρι του 2018 έναντι 8 εκατ. ευρώ.

Στους «Βιόλα» άνηκε μέχρι το 2021, όμως έπαιξε συνολικά μόλις 38 φορές (με 10 clean sheets), ενώ το 2019 δόθηκε στη Ναντ ως δανεικός, με ενοίκιο 800 χιλ. ευρώ. Τα «Καναρίνια» τον αγόρασαν με κανονική μεταγραφή το 2021 για 7.5 εκατ. ευρώ, με τον Λαφόντ να έχει καταγράψει 198 συμμετοχές, με 47 clean sheets σε όλες τις διοργανώσεις.

Σε διεθνές επίπεδο, αγωνίστηκε με όλες τις μικρές Εθνικές της Γαλλίας, όχι όμως και με την πρώτη ομάδα.

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης