
Ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ θα πραγματοποιήσει το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στιγματισμένος κι αυτός από την τραγική απώλεια του Ντιόγκο Ζότα και του αδερφού του, Αντρέ Σίλβα, εκφράζοντας, μέσω δηλώσεών του, μετά το παιχνίδι, αφενός τη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό τους, αφετέρου τη σιγουριά του πως η μνήμη αμφότερων δε θα ξεχαστεί ποτέ, ούτε στην πόλη του Λίβερπουλ, ούτε φυσικά στην οικογένειά τους.
? Post-match, Trent Alexander-Arnold honors Diogo Jota.
— DAZN Football (@DAZNFootball) July 5, 2025
Words filled with respect, loss, and love. pic.twitter.com/U3Ke5bY5Ph
Οι δηλώσεις του Άγγλου δεξιού μπακ:
«Ο Ζότα ήταν ένας από τους στενούς μου φίλους και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελε να κάνω. Είμαι βέβαιος πως θα γελούσαμε και θα κάναμε πλάκα για την ασίστ. Ήταν μαζί μου, είμαι σίγουρος. Ήταν κάποιος που φώτιζε τον χώρο όταν βρισκόταν μέσα σε αυτόν. Μοιραστήκαμε τα αποδυτήρια για πέντε χρόνια – απίθανες αναμνήσεις εντός κι εκτός γηπέδου.
Είναι αυτονόητο ότι δεν θα τον ξεχάσει ποτέ κανείς. Θα ζει για πάντα στις αναμνήσεις μας για τον υπέροχο άνθρωπο και παίκτη που ήταν. Πολύ συγκινητικό και ενθαρρυντικό να βλέπεις τον ποδοσφαιρικό κόσμο να ενώνεται για να δείξουν την αγάπη και τη στήριξή τους στον Ντιόγκο, τον αδελφό του και την οικογένειά τους.Ήμουν κοντά του, στον αδελφό του, στην οικογένειά του, στην υπέροχη σύζυγό του, στους καταπληκτικούς γονείς του και στα υπέροχα παιδιά του. Είναι πραγματικά, πραγματικά σπαρακτικό να ξυπνάς με τέτοια νέα. Είναι κάτι που ποτέ δεν περιμένεις.»
Αμέτοχος στους αποχαιρετισμούς και στον φόρο τιμής που αποδίδεται από τον ποδοσφαιρικό και μη κόσμο αυτό το τριήμερο δεν ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος επιθετικός σκόαραρε το τρίτο γκολ των «μερένχες», λυτρώνοντάς τους στο 94', σχημάτισε, κατά τον πανηγυρισμό του, τον αριθμό 20, αυτόν που είχε ο Πορτογάλος στη Λίβερπουλ, μνημονεύοντας παράλληλα και τον αδερφό του, όπως έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ.
Νικόλας ΚανελλόπουλοςTo André & Diogo ???️??… pic.twitter.com/l7pDMLZMy8
— Kylian Mbappé (@KMbappe) July 5, 2025