Η Τότεναμ κατάφερε μια σπουδαία επιτυχία με την κατάκτηση του Europa League, με άπαντες να αισθάνονται δικαιωμένοι και ευτυχείς στο Λονδίνο, παρά την ομολογουμένως κακή εντός συνόρων χρονιά.
Αυτή θα τους βρει στα… άστρα του δεύτερου Champions League της ιστορίας υπό το νέο format και στην πόλη θα κουνηθεί σεντόνι, εκεί που υπό άλλες συνθήκες (απώλειας του τίτλου ή αποκλεισμού, νωρίτερα, από τον τελικό) δεν θα κουνιόταν ούτε… φύλλο.
Σ’ αυτή την αντιφατική, λυτρωτική, αλλά εκ του αποτελέσματος ανανεωτική συνθήκη, ο Άγγελος Ποστέκογλου – αν μείνει – θα έχει την ευκαιρία που δικαιούται σ’ ένα εντυπωσιακό photo finish, το οποίο έχει τους πρωταγωνιστές του. Όπως σε κάθε μεγάλη πορεία (βάσει διάρκειας και διακυβεύματος), αυτή έχει από ήρωες και στυλοβάτες, μέχρι και… από μηχανής θεούς που καθορίζουν την ιστορία!
Ένας τέτοιος είναι αναμφίβολα για τους «Spurs» ο… Κέβιν Ντάντσο! Ο 26χρονος υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός (1,90μ.) είχε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό, όπου, ειδικά στο τελευταίο 10λεπτο «εξαφάνισε» με επιβλητικό man to man τον προωθημένο Γκάρι Μαγκουάιρ, ώστε η Τότεναμ να μην πάθει… Λυών, ενώ νωρίτερα, λίγο πριν την έναρξή του πραγματοποίησε σωτήρια κεφαλιά που αποσόβησε το 1-0!
?⚪️ Spurs confirm Kevin Danso has been signed permanently from Lens after the obligation to buy in his loan deal was triggered.
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) May 31, 2025
€25m total package. pic.twitter.com/0liCFrWrkk
Η ανταμοιβή του; Κάτι πιο μακροπρόθεσμο από τους – μεθυστικούς – πανηγυρισμούς της απονομής: η προσφορά και η υπογραφή νέου συμβολαίου από τους Άγγλους, οι οποίοι τον αγοράζουν με δόξα, τιμή και… 25 «χαρτιά» από τη γαλλική Λανς, από την οποία βρισκόταν δανεικός το τελευταίο πεντάμηνο!
Ο Αυστριακός από όταν ήρθε στο Λονδίνο έχει αγωνιστεί σε 15 ματς (10 στην Premier League, τρία στο Europa League, και από ένα στα FA Cup και EFL Cup), με το κορυφαίο του να χρονολογείται φυσικά στο βράδυ της 21ης Μαϊου, όταν «έγραψε» στο βιογραφικό του το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του!
Νικόλας Κανελλόπουλος






