Football Talk

Ο Ματετά επιστρέφει μασκοφόρος και θυμίζει... Πετρ Τσεχ!

Ο Ματετά επιστρέφει μασκοφόρος και θυμίζει... Πετρ Τσεχ!
Ο Ζαν - Φιλίπ Ματετά επιστρέφει στα γήπεδα, πλέον όμως αναγκαστικά θα φορά προστατευτική μάσκα, μετά το εγκληματικό μαρκάρισμα που δέχθηκε στο ματς Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Μίλγουολ, θυμίζοντας έναν παλιό γνώριμο του πρόσφατου ποδοσφαιρικού μας παρελθόντος. 

Ο σοκαριστικός του τραυματισμός ακριβώς την πρώτη του μήνα στο ματς Κυπέλλου εναντίον της Μίλγουολ θορύβησε άπαντες. Μετά την αρχική ψυχρολουσία της φάσης και την αγωνία τις επόμενες μέρες για το ιατρικό πόρισμα, ο Ζαν - Φιλίπ Ματετά επιστρέφει δριμύτερος στην ενεργό δράση, ωστόσο, είναι απαραίτητη ακόμη η προστασία του.

Η προστατευτική του μάσκα, μάς φέρνει κατά νου μια all time classic μορφή της Premier League, που έγινε cult (και) για το ίδιο εξάρτημα προστασίας του, μετά από ανάλογο τρομακτικό τραυματισμό του. Ο Γάλλος παραλληλίζεται… υποχρεωτικά με τον Πετρ Τσεχ, ο οποίος καθιέρωσε τη μάσκα του μετά τον τραυματισμό του στις αρχές της σεζόν 2006 – 2007 κόντρα στη Ρέντινγκ.   

Μετά από 25 ράμματα στο αριστερό αυτί ο Γάλλος επιθετικός εμφανίζεται στις προπονήσεις της Πάλας με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τον οποίο, ωστόσο, αρχικά χρειάστηκε ν' αλλάξουν μιας και το πρώτο ήταν πολύ βαρύ και δυσκόλευε τον παίκτη - το καινούργιο έχει εγκριθεί από την διοργανώτρια αρχή και ως πλήρως... νομότυπο πια θα

«ντεμπουτάρει» στο κεφάλι του στις επικείμενες υποχρεώσεις της ομάδας, προστατεύοντας μόνο την τραυματισμένη πλευρά. Ο τεχνικός Όλιβερ Γκλάσνερ δήλωσε πως η μάσκα μοιάζει με σκουφί πόλο και, αν και ασυνήθιστη, λόγω αυτού, πλέον ο Ματετά είναι άνετος και αναμένουν όλοι να... σκοράρει με κεφαλιά για να επιβεβαιώσουν πως η μάσκα είναι η σωστή επιλογή.   



Νικόλας Κανελλόπουλος



Περισσότερα σε λίγο...

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης